Τοπογραφικό Διάγραμμα - κάτοψη οχύρωσης του οικισμού (Προέλευση Σ. Δάκαρης, Θεσπρωτία, 1972)
Ο οικισμός βρίσκεται σε φυσικά οχυρή θέση, ιδίως από τη βόρεια και νότια πλευρά, με απότομες πλαγιές και απόκρημνους βράχους. Η έκτασή του είναι περίπου 55 στρέμματα και περιβάλλεται από ισχυρό πολυγωνικό τείχος μόνο στην ανατολική, τμήμα της δυτικής, καθώς και στα βατά σημεία της βόρειας πλευράς του.

Το τείχος έχει πάχος περίπου 3,50 μ. και ενισχύεται με θλάσεις και ορθογώνιους πύργους. Η κύρια πύλη του οικισμού βρίσκεται στα δυτικά και προστατεύεται με μία ισχυρή προβολή του τείχους. Μία δευτερεύουσα πύλη εντοπίζεται στα ανατολικά, που οδηγούσε σε μία πηγή σε απόσταση περίπου 100 μ. από τον οικισμό και στην πεδιάδα.

Στη βορειοδυτική γωνία της αρχαίας οχύρωσης κατασκευάστηκε στους ρωμαϊκούς -σύμφωνα με το Σ. Δάκαρη- χρόνους μικρό ασβεστόχτιστο τείχος, τριγωνικής κάτοψης, με έκταση περίπου 1,2 στρέμματα και συνολική περίμετρο 160 περίπου μέτρα. Το τείχος της νεότερης αυτής οχύρωσης είναι χτισμένο με υδραυλικό κονίαμα και απελέκητους μικρούς λίθους, μεταξύ των οποίων διακρίνονται θραύσματα κεραμιδιών ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων. Η μοναδική πύλη του μικρού αυτού κάστρου βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του και προστατεύεται από κυκλικής κάτοψης πύργο, διαμέτρου 7,2 μ., ενώ ένας δεύτερος τετράγωνος πύργος σχηματίζεται στη βορειοανατολική γωνία του κάστρου.
Θεοδώρα Λάζου, Ιστορικός - Αρχαιολόγος