ΦΩΤΟΘΗΚΗ

Το Βυζαντινό κάστρο της Κεφαλλονιάς με μεταγενέστερες επεμβάσεις κύρια ενετικές του 16ου αιώνα. Πρωτεύουσα του νησιού μέχρι το 1757.

Σώζονται εκκλησίες και κτίσματα στο εσωτερικό καθώς και στο προάστειο (borgo) ανατολικά της εισόδου.

Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας: Στο borgo του Κάστρου υπάρχει ο μητροπολιτικός ναός, χαρακτηριστικό δείγμα επτανησιακού μπαρόκ. Στο εσωτερικό φυλάσσονται αξιόλογες μεταβυζαντινές εικόνες από τους ερειπωμένους ναούς του Κάστρου

Μονή Αγίου Ανδρέα Μηλαπιδιάς: Ιστορική μονή, που βρίσκεται νότια του Κάστρου. Στο παλαιό Καθολικό της Μονής λειτουργεί εκκλησιαστικό Μουσείο με αξιόλογες μεταβυζαντινές εικόνες.

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί ανασκαφικές έρευνες στο Κάστρο.

Κάθε χρόνο γίνονται καθαρισμοί και σποραδικές στερεώσεις των τειχών. ΄Εχει γίνει υποστήλωση της κεντρικής πύλης.