Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Εισιτήρια
Ολόκληρο: €10, Μειωμένο: €5
Ισχύει για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς - Αρείου Πάγου.
Εισιτήρια διατίθενται στα εκδοτήρια εισιτηρίων καθώς και στο διαδίκτυο.
Από 1η Νοεμβρίου έως και 31 Μαρτίου (01/11–31/03) εκάστου έτους, ισχύει μειωμένη τιμή αποκλειστικά για τα μεμονωμένα εισιτήρια για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο.
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €30, Μειωμένο: €-
Η διάρκεια του εισιτηρίου είναι 5 ημέρες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Από 1/7/2019 καταργείται η έκδοση των μειωμένων ενιαίων εισιτηρίων. Τα μειωμένα ενιαία εισιτήρια που έχουν εκδοθεί πριν την ημερομηνία αυτή και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, παραμένουν σε ισχύ.
Για την υπηρεσία ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων μέσω διαδικτύου (e-ticketing), επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.etickets.tap.gr
Ισχύει για: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαία Αγορά Αθηνών - Άρειος Πάγος, Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Αγοράς Αθηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού, Αρχαιολογικός Χώρος Λυκείου, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Βόρεια κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Κεραμεικός, Νότια Κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Ολυμπιείο, Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών
Ημέρες Ελευθέρας Εισόδου
6 Μαρτίου - Μνήμη Μελίνας Μερκούρη
18 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα Μνημείων
18 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)
28 Οκτωβρίου
Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1ης Νοεμβρίου έως 31ης Μαρτίου
Πρόσωπα που δικαιούνται ελεύθερη είσοδο

Ώρες Λειτουργίας

08:00- 17:00 Τελευταία είσοδος 16:40

Σημαντική ανακοίνωση: Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 ο Αρχαιολογικός Χώρος και τος Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8:00 π.μ. έως τις 15:00 μ.μ.

Ημέρες Αργίας
1 Ιανουαρίου: κλειστά
25 Μαρτίου: κλειστά
1 Μαΐου: κλειστά
Κυριακή του Πάσχα: κλειστά
Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου: κλειστά
26 Δεκεμβρίου: κλειστά

Α.Μ.Ε.Α.
Ο Αρχαιολογικός Χώρος της Αρχαίας Αγοράς είναι προσβάσιμος για επισκέπτες με αναπηρικά αμαξίδια (με τη βοήθεια συνοδού) μέσω της κεντρικής εισόδου, στην οδό Αδριανού 24. Στην περιοχή του Ναού του Ηφαίστου η πρόσβαση επισκεπτών με αμαξίδια είναι εφικτή από την είσοδο στην Πλατεία Θησείου, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (210 3214824, 3210180). Μπορείτε να δείτε την πορεία των επισκεπτών ΑμεΑ στη διεύθυνση: http://theheartofancientathens.gr/wordpress/wp-content/uploads/2019/07/Efaath_AncientAgora_accessibility.jpg

Το Μουσείο Αρχαίας Αγοράς στη Στοά Αττάλου είναι προσβάσιμο για επισκέπτες με αναπηρικά αμαξίδια. Για την πρόσβαση στον όροφο με χρήση ανελκυστήρα, οι επισκέπτες με αμαξίδια μπορούν να απευθύνονται τους αρχαιοφύλακες. Υπάρχει ειδικά προσαρμοσμένος χώρος υγιεινής (τουαλέτα) εντός του ίδιου κτηρίου.
Στο Μουσείο Αρχαίας Αγοράς (Στοά Αττάλου -Πληροφορίες) διατίθενται απτικές κατόψεις και ενημερωτικά φυλλάδια στην γραφή Braille στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα σε επισκέπτες με προβλήματα όρασης.
Παράλληλα, ο ιστότοπος www.theheartofancientathens.gr που προβάλλει τους Αρχαιολογικούς Χώρους που έχουν λάβει το Σήμα Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, είναι πλήρως προσβάσιμος σε τυφλούς και σε άτομα με μερική όραση μέσω ακουστικής περιήγησης στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα.

Πρόσβαση στον Αρχαιολογικό Χώρο
1. ΜΕΤΡΟ: στάση "Μοναστηράκι"
2. Ηλεκτρικός ΣΙδηρόδρομος: στάσεις "Μοναστηράκι", "Θησείο"
3. Μπλέ λεωφορεία (ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ): 025 (Προφήτης Δανιήλ-Ιπποκράτους), 026 (Βοτανικός-Ιπποκράτους), 027 (Ορφέως-Ιπποκράτους), στάση: Πλ. Μοναστηρακίου.

Πωλητήριο
Κάρτες (απλές, σετ, πολύπτυχα, λευκώματα), χάρτες, αρχαιολογικοί οδηγοί, μονογραφίες,παιδικές εκδόσεις, αντίγραφα και πωλητέα είδη ΤΑΠ.

Τραυλός Ι., Πολεοδομική εξέλιξις των Αθηνών, Αθήνα 1961 (1)/1993 (2)
Παπαχατζής Ν., Παυσανίου Ελλάδος περιήγησις: Αττικά, Αθήνα 1974
Camp II J. Mck, The Athenian Agora. A guide to the Εxcavation and Μuseum 1990
Χριστοπούλου Β., Αρχαία Αγορά της Αθήνας-΄Αρειος Πάγος. Σύντομο Ιστορικό και Περιήγηση, Αρχαιολογικοί Περίπατοι γύρω από την Ακρόπολη αρ. 4, Αθήνα 2004

Εξυπηρέτηση Επισκεπτών

Άλλα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι στον ίδιο νομό