ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΦΩΤΟΘΗΚΗ
 
 
 
Εκθέσεις
| Περιγραφή | | Εκθέματα |

ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ... ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΒΙΕΝΝΗ
(4 Απριλίου - 18 Μαΐου 2017)

 
Πρόσκληση εγκαινίων
Εγκαίνια: 04/04/2017, Ώρα Έναρξης: 20:00

Χώρος: πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων "Κυριάκος Κρόκος"Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσιάζει στο κοινό την περιοδική έκθεση με τίτλο ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ... ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΒΙΕΝΝΗ στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων Κυριάκος Κρόκος η οποία θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 4 Απριλίου 2017 στις 20.00. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που στοχεύει στο «περπάτημα» σαν τέχνη και μέθοδο αναγνώρισης του περιβάλλοντος· σαν τεχνική που εστιάζει στις επενέργειες της κίνησης και στις επιδράσεις της πάνω στον άνθρωπο και στην κοινωνία.

Το «περιπατείν» εκλαμβάνεται εδώ ως σημείο εκκίνησης, που στρέφεται γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις· που σαν τρόπος και και ιδιότηταό χώρο. ρουσο αντίληψης εκφράζει τη δυνατότητα μιας αμοιβαίας σχέσης ανταλλαξιμότητας μεταξύ ανθρώπων και πραγμάτων.

Σαν μέθοδος επικεντρώνεται στην πραγματοποίηση, παρουσίαση και ερμηνεία συμβάντων και δεσμεύσεων μέσα στον πολιτικο-οικονομικό χώρο· σαν ιδιότητα φέρνει τα όντα σε επαφή με τον «κόσμο» δημιουργώντας έτσι τρόπους αντιμετώπισής του. Το ερώτημα περί του «ξένου» σε σχέση με μια «απροϋπόθετη» φιλοξενία προεξοφλεί την εμπειρία του περιπατείν· το περιπάτημα σαν πράξη που κλητεύει τον σύνδεσμο μεταξύ του ξένου και της φιλοξενίας.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ειρήνη Αθανασάκη, Βίκυ Καλαφάτη, Άννη Καλτσίδου, Λεονί Λένερ, Σίλκε Μάϊερ-Γκάμαουφ, Αλεξάνδρα Μαράτη, Μίχαελ Μίχλμαϊρ, Αφροδίτη Μπούτου, Κάρλα Ντέγκενχαρτ, Έντιτ Πλάτνερ, Κυριακή Φιλή, Ρομάνα Χάγκυο, Μαρία Χούμπινγκερ .Επιμέλεια: Σοφία Παντελιάδου

Χώρος: πτέρυγα Κυριάκος Κρόκος

Είσοδος ελεύθερη
 
 
Συντάκτης
Α. Τσιλιπάκου, διευθύντρια ΜΒΠ
 

Εισιτήρια:
Ολόκληρο: €Είσοδος ελεύθερη
Ενιαίο Εισιτήριο:
Ολόκληρο: €Είσοδος ελεύθερη, Μειωμένο: €0