Μνήμη και Λίθοι

Υπαίθρια έκθεση "Μνήμη και Λίθοι"
Στην υπαίθρια έκθεση «Μνήμη και Λίθοι», λίθινα μνημεία της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της Μακεδονίας, που χρονολογούνται κυρίως από τον 1ο έως τον 3ο αιώνα μ.Χ. αλλά και σε μεταγενέστερες περιόδους, μαρτυρούν τις ποικίλες χρήσεις του λίθου. Αυτό το φυσικό υλικό με την ανθεκτικότητά του υποσχόταν τη διάρκεια στον χρόνο των οχυρώσεων, των ταφικών μνημείων, των κτηρίων, των σκευών και των εργαλείων, αλλά και τη διαιώνιση της μνήμης ανθρώπων και ιδεών. Συχνά, ωστόσο, οι συνθήκες υπαγόρευαν την αναγκαιότητα της λήθης του αρχικού προορισμού των αντικειμένων και, τότε, πολλά λίθινα μνημεία δέχονταν μετατροπές και επαναχρησιμοποιούνταν για να καλύψουν τρέχουσες ανάγκες όπως, για παράδειγμα, την οικοδόμηση και ενίσχυση των τειχών της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση διαθέτει υποδομές φιλικές σε άτομα με προβλήματα κίνησης και όρασης.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου: www.amth.gr