Θεσσαλονίκη, Μακεδονίας Μητρόπολις

Έκθεση "Θεσσαλονίκη, Μακεδονίας Μητρόπολις"
Στην έκθεση «Θεσσαλονίκη, Μακεδονίας μητρόπολις» παρουσιάζονται ιστορικές και αρχαιολογικές πληροφορίες για την πόλη. Συνδεδεμένη με τη γενιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου από την ίδρυσή της ακόμη, το 315 π.Χ., η πόλη αναδεικνύεται στα χρόνια της ρωμαιοκρατίας σε σημαντικό κέντρο της επαρχίας της Μακεδονίας, διατηρώντας τη γλώσσα, τον πολιτισμό, αλλά και τη μνήμη της ένδοξης μακεδονικής ιστορίας. Μέσα από την παρουσίαση των σημαντικότερων μνημείων της και επιλεγμένων αντικειμένων, φωτίζονται άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και αναδεικνύονται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, πολλά από τα οποία ανιχνεύονται έως τις μέρες μας.

Ο πλούσιος υπομνηματισμός και τα παραδοσιακά εποπτικά μέσα συμπληρώνονται από πρωτότυπες πολυμεσικές εφαρμογές, όπως μια σύντομη ταινία για την αρχαία Θεσσαλονίκη και οθόνες αφής που προσφέρουν ψηφιακές περιηγήσεις μέσα από τον σύγχρονο πολεοδομικό ιστό σε γνωστά και άγνωστα μνημεία της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου: www.amth.gr

Κεφαλή Σαράπιδος από λατρευτικό άγαλμα, 150-200 μ.Χ.