Μακεδονία. Από τις Ψηφίδες στα Pixels

Έκθεση "Μακεδονία. Από τις Ψηφίδες στα Pixels"
Η έκθεση «Μακεδονία. Από τις ψηφίδες στα pixels» είναι μία διεθνώς πρωτότυπη παρουσίαση αρχαιοτήτων μέσω διαδραστικών συστημάτων. Διαφέρει από μία συμβατική έκθεση αντικειμένων, καθώς μέσω νέων τεχνολογιών αναδεικνύονται και γίνονται προσβάσιμα στο κοινό εξέχοντα αντικείμενα, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, προσφέροντας μία νέα αλληλεπιδραστική εμπειρία που συνδυάζει την πληροφόρηση και τη μάθηση με το παιχνίδι. Έτσι, οι επισκέπτες του μουσείου μπορούν να εξερευνήσουν ψηφιακές αναπαραστάσεις αρχαίων αριστουργημάτων, να ταξιδέψουν στον χώρο και τον χρόνο και να μάθουν, με απλό και ταυτόχρονα μοντέρνο τρόπο, πτυχές της ιστορίας και της αρχαιολογίας της αρχαίας Μακεδονίας, βιώνοντας μία εικονική πραγματικότητά της.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Μουσείου: www.amth.gr