ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΦΩΤΟΘΗΚΗ
 
 
 
Εκθέσεις
| Περιγραφή | | Εκθέματα |

ΠΕΥΚΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ, ΤΟΠΟΣΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΩΝΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
(10 Οκτωβρίου 2019 - 9 Δεκεμβρίου 2019)

 
Έντυπο της έκθεσης
Το Νομισματικό Μουσείο συμμετέχοντας και φέτος στον εορτασμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού του θεσμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με κοινό θέμα για όλη την Ευρώπη «Τέχνες και Ψυχαγωγία», διοργανώνει περιοδική έκθεση του εικαστικού Αντώνη Πατεράκη με τίτλο: «Πεύκα και Μνημεία, Τοπόσημα της Αιώνιας Πόλης», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, και ώρα 19.30, στην είσοδο του Μουσείου ενώ η διάρκειά της θα είναι μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2019.

Δεκατρείς (13) υδατογραφίες του Αντώνη Πατεράκη, τοποθετημένες σε δύο αμφικλινείς ξύλινες προθήκες, η μία σχεδιασμένη από τον Τσίλλερ, αποτυπώνουν αειθαλή ψήγματα ενός μνημειακού πολιτισμού που έχει χωνέψει διαφορετικές κουλτούρες και τεχνοτροπίες, διαφορετικές εποχές, αλλά κάτω από τους ίδιους λυγερόκορμους ίσκιους. Άλλοτε πρωταγωνιστές και άλλοτε κομπάρσοι τα ομπρελόσχημα πεύκα της αιώνιας πόλης προβάλλουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς της ή προβάλλονται δίπλα σ αυτούς.

Η περιοδική έκθεση υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το τρίπτυχο: Μουσείο, Τέχνη, Ψυχαγωγία. Το Μουσείο προσφέρει το χώρο, η Τέχνη προσφέρεται από το τάλαντο του δημιουργού και η Ψυχαγωγία από την αγαλλίαση της θέασης. Όλα μαζί οδηγούν στη μέθεξη και την επικοινωνία ανάμεσα στον αισθητό κόσμο της φύσης και των μνημείων και στον κόσμο των ιδεών και των συναισθημάτων.
 
 
Συντάκτης
Δρ Γεώργιος Κακαβάς