Δήλος • Ρήνεια • Μύκονος "ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ"

Με την ευκαιρία της επετείου των 150 χρόνων από την έναρξη των ανασκαφών στο νησί του Απόλλωνα από την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή παρουσιάζεται στο Μουσείο Μυκόνου μια περιληπτική αφήγηση των αρχαιολογικών ερευνών στην Δήλο, την Ρήνεια και την Μύκονο.

Η έκθεση αντιστρέφει την σχέση αρχαίου εκθέματος και συνοδευτικού εποπτικού υλικού, καθώς προβάλλει ως πρωταγωνιστές τις σπουδαίες φωτογραφίες τεκμηρίωσης των ανασκαφών. Εμβληματικά αρχαιολογικά ευρήματα συνοδεύουν τις λήψεις που αφηγούνται την μεγάλη αρχαιολογική περιπέτεια.

Καθώς οι φωτογραφικές αποτυπώσεις έχουν αιχμαλωτίσει το βλέμμα των αρχαιολόγων-φωτογράφων, προδίδοντας τον τρόπο που βλέπουν και αξιολογούν εκείνοι τις αρχαι¬ότητες που έχουν ανακαλύψει και, ταυτόχρονα, μέσα σε αυτά τα στιγμιότυπα, είναι έντονη η παρουσία ανθρώπων, κυρίως εργατών ανασκαφής από την Μύκονο, η έκθεση παρουσιάζει τα ευρήματα όχι μόνο στο αρχαιολογικό τους συγκείμενο, όσο και στην συγχρονία του ανασκαφικού τους χρόνου. Δηλαδή η έκθεση επιχειρεί να φωτίσει τις αρχαιότητες και ως αντικείμενα που αλληλεπιδρούν διαρκώς με την κοινότητα, από τους ανασκαφείς τους μέχρι τους σύγχρονους επισκέπτες στο Μουσείο Μυκόνου.