Από την Ισπανία στη Χίο. Τα αγγεία της Κινστέρνας στη Νέα Μονή Χίου

"Από την Ισπανία στη Χίο. Τα αγγεία της κινστέρνας στη Νέα Μονή Χίου"
Στη νέα περιοδική έκθεση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου με τίτλο «Από την Ισπανία στη Χίο. Τα αγγεία της κινστέρνας στη Νέα Μονή» στο Παλάτι Ιουστινιάνι στο Κάστρο της Χίου αποκαλύπτεται στο κοινό ένα μυστικό καλά κρυμμένο για πολλά χρόνια στο δώμα της κινστέρνας της Νέας Μονής, το οποίο ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια των αναστηλωτικών εργασιών που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγα χρόνια από την Εφορεία μας.

Τα εκθέματα αφηγούνται το ταξίδι τους από την Ισπανία μέχρι το μοναστήρι της Νέας Μονής και τη νέα χρήση τους στο δώμα της κινστέρνας, δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να ενημερωθεί τόσο για τις οικονομικές σχέσεις της Χίου με την Ιβηρική χερσόνησο στα χρόνια της Γενουατοκρατίας, όσο και για μια οικοδομική πρακτική γνωστή ήδη από τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Στέλλα Φαϊτάκη

Ωράριo:
Χειμερινό: 8:30-15.30 Καθημερινά εκτός Τρίτης

Εισιτήρια:
Ολόκληρο: €3, Μειωμένο: €2
Την περίοδο από 1/11 έως 31/3 η τιμή εισιτηρίου είναι για όλους 2 €. Την ίδια περίοδο την πρώτη Κυριακή του μήνα η είσοδος είναι ελεύθερη. Κατά το διάστημα από 1/4 έως 31/10 καταβάλλουν μειωμένο εισιτήριο οι επισκέπτες που ορίζονται στο ΦΕΚ 2666/1-7-2019 (άρθρο 2)
Ενιαίο Εισιτήριο: