Αρχαία Θράκη και ελληνικός Πολιτισμός

Μερική άποψη της έκθεσης
Η έκθεση κάλυπτε τη χρονική περίοδο από τον 5ο αι. π.Χ. μέχρι τον 2ο αι. μ.Χ. Ετοιμάστηκε το 1992, στο πλαίσιο του 2ου Διεθνούς Συμποσίου Θρακικών Σπουδών με θέμα: "Αρχαία Θράκη, Αρχαϊκοί, Κλασικοί, Ελληνιστικοί, Ρωμαϊκοί χρόνοι" που διοργανώθηκε από το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μορφωτικό Όμιλο Κομοτηνής.

Στην έκθεση αυτή, που παρέμεινε στο μουσείο για πολλά χρόνια, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά ευρήματα των ανασκαφών της περιόδου 1980-1991 από τους σημαντικότερους χώρους της Θράκης.

Η έκθεση ήταν δομημένη θεματικά, κατά αρχαιολογικό χώρο: Στρύμη, Φρουριο Καλύβας, Μάκρη, Μεσημβρία-Ζώνη, Σαμοθράκη, Ληνός, Μαρώνεια, Λουτρός, Δίκαια Έβρου. Εκτίθεντο πήλινα και χάλκινα αγγεία, ειδώλια, κοσμήματα, όπλα και μικροαντικείμενα καθημερινής ζωής.

Διαμαντής Τριαντάφυλλος, Αρχαιολόγος

- Ανασκαφές Στρύμης