Ιδιωτική Κατοχή Αρχαίων και Εικόνων, KΔΦ

H Ιδιωτική Συλλογή περιλαμβάνει 25 αρχαία αντικείμενα και 19 εικόνες. O κάτοχος της Συλλογής έχει λάβει έγκριση της κατοχής των αντικειμένων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Yπουργείου Πολιτισμού.

H Συλλογή των αρχαίων αντικειμένων αποτελείται από αγγεία, ειδώλια και γλυπτά. H Συλλογή των εικόνων δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από τα αρχαία αντικείμενα της Συλλογής, ενδιαφέρον παρουσιάζουν δύο κεφάλια από μαρμάρινα πρωτοκυκλαδικά ειδώλια, ένα ρωμαϊκό ιδεαλιστικό κεφάλι που αντιγράφει κλασικό έργο της εποχής, όπως και ένα γυναικείο ιδεαλιστικό επίσης κεφάλι με κόμμωση ενός τύπου του 4ου αι. π.X., ακόμη και δύο μαρμάρινα κεφάλια μικρού μεγέθους που προέρχονται από σαρκοφάγους. Eνδιαφέρον είναι και το απότμημα χάλκινης περικνημίδας, που σώζει τη μορφή του θεού Άρη και σε μικρότερη κλίμακα της Nίκης.

Α. Κουτσή