Ναπολέων
Νεκτάριος
  Νεόφυτος Β' (16ος αι.)
Μητροπολίτης Λαρίσης, ανιψιός του αγίου Βησσαρίωνος και δεύτερος κτήτορας της μονής Δουσίκου. Προερχόταν από πλούσιους γονείς, οι οποίοι επίσης έγιναν μοναχοί. Ήταν επίσκοπος Σταγών (Καλαμπάκα) μέχρι τον Ιούνιο του 1550, οπότε μετατέθηκε στη μητρόπολη Λαρίσης και αντικατέστησε τον οικειοθελώς παραιτηθέντα ομώνυμο μητροπολίτη. Ήταν ιεράρχης με σημαντικότατο έργο, εφάμιλλο του έργου του αγίου Βησσαρίωνος. Σύμφωνα με τη σχετική κτητορική επιγραφή, ο Νεόφυτος έκτισε, στη θέση του καθολικού που είχε κτίσει ο άγιος Βησσαρίων, το σημερινό καθολικό και τμήμα των κελιών της μονής Δουσίκου. Στον ίδιο οφείλεται και η αγιογράφηση του καθολικού, το 1557. Με το όνομα Νεόφυτος αναφέρονται, από το 1540 (έτος θανάτου του αγίου Βησσαρίωνος) μέχρι το 1569, διαδοχικά δύο μητροπολίτες Λαρίσης, με έδρα τα Τρίκαλα. Η διαδοχική τους αρχιερατεία έγινε αιτία να επέλθει σύγχυση των δύο και να θεωρηθούν ένα και το αυτό πρόσωπο. Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες, ο Νεόφυτος Β΄ είναι ο δεύτερος από αυτούς, που αναφέρεται στις πηγές στο διάστημα μεταξύ των ετών 1550 και 1569.
Νεόφυτος Μπαθάς (16ος αι.)
Νέσσος