ΦΩΤΟΘΗΚΗ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού φιλοξενεί ευρήματα από το κεντρικό τμήμα της αρχαίας Ορεστίδος που χρονολογούνται από την εποχή του Ομήρου ως τον αυτοκράτορα Διοκλητιανό. Τα εκθέματα προέρχονται από εντοπισμούς και παραδόσεις απλών κατοίκων ή εκπαιδευτικών, καθώς και από πρόσφατες ανασκαφές σε όλη την έκταση του σημερινού νομού Καστοριάς, δηλαδή του κεντρικού τμήματος της αρχαίας Ορεστίδας. Στις εκθεσιακές του ενότητες περιλαμβάνονται περίτεχνα κοσμήματα που συνοδεύονται από τελετουργικά αντικείμενα, αιχμές δοράτων, κεραμικά σκεύη, αλλά και πλούσια έργα τέχνης, αγαλμάτια και ενεπίγραφα μνημεία. Στα σημαντικά εκθέματα συμπεριλαμβάνεται μία μοναδική φαλαγγιτική ασπίδα του παιονικού πεζικού, καθώς και το ψήφισμα των Βαττυναίων, τη σημαντικότερη επιγραφή με πολιτικό περιεχόμενο από τη Δυτική Μακεδονία.
Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς