ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το παράρτημα της Καϊρείου Βιβλιοθήκης ήταν αρχικώς ιδιοκτησία της οικογένειας του Μιχαήλ Ε. Κυδωνιέως. Η «Οικία Μιχαήλ Ε. Κυδωνιέως» είναι ένα διώροφο νεοκλασικό κτίριο και βρίσκεται στη Χώρα της Άνδρου. Το κτίριο xτίστηκε περίπου το 1920. Ο πρώτος όροφος του κτιρίου αγοράστηκε το 1999, μέρος αυτού δωρίθηκε από την κ. Μίνα Γκούμα, ενώ το έτος 2002 η Καΐρειος Βιβλιοθήκη αγόρασε και το ισόγειο της οικίας.

Μετά το πέρας των απαιτούμενων επισκευών, έγιναν τα εγκαίνια του κτιρίου παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου. Στη συνέχεια το 2002 η Καίρειος Βιβλιοθήκη αγόρασε το ισόγειο και από τότε ολόκληρο το κτίριο της ανήκει.

Στόχος του Ιδρύματος είναι να φιλοξενήσει στο μέλλον εκθέσεις πολιτιστικού περιεχομένου ενώ παράλληλα κατά καιρούς θα εκθέτει μέρος των πολύτιμων συλλογών που ανήκουν στο ίδιο και έχουν προέλθει κυρίως από δωρεές ιδιωτών.
Δ.Ι. Πολέμης