Άποψη του εκθεσιακού χώρου
Το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων - Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη - Κέντρο Εθνομουσικολογίας (ΜΕΛΜΟΦΑΚΕ) βασίζεται στη συλλογή από 1200 ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα από τον 18ο αιώνα ως τις μέρες μας, καρπό πενηντάχρονης έρευνας και μελέτης του μουσικολόγου Φοίβου Ανωγειανάκη. Το μουσείο στεγάζεται σ' ένα παλιό αρχοντικό στην Πλάκα, δίπλα στην Ρωμαϊκή Αγορά, κτισμένο το 1842 από τον οπλαρχηγό Γεώργιο Λασσάνη.

Η "Οικία Λασσάνη", εκτός από τον κυρίως εκθεσιακό χώρο του Μουσείου, στεγάζει την υποδοχή, την διεύθυνση, τη γραμματεία και τη βιβλιοθήκη του ΜΕΛΜΟΦΑΚΕ (δωρεά επίσης του Φοίβου Ανωγειανάκη). Οι παλιοί στάβλοι του αρχοντικού διαμορφώθηκαν σ' ένα δεύτερο οίκημα, όπου στεγάζονται το Κέντρο Έρευνας και τα αρχεία, οι αποθηκευτικοί χώροι, μια αίθουσα σεμιναρίων, καθώς και το πωλητήριο του Μουσείου όπου διατίθενται βιβλία, δίσκοι και μουσικά όργανα. Στον κήπο του Μουσείου διοργανώνονται συναυλίες παραδοσιακής μουσικής.