Άποψη του εκθεσιακού χώρου (ΙΙ)
1979: Ιδρύεται το σωματείο "Μακεδονικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης".

1982: Ο Γ. Φιλίππου παραχωρεί πτέρυγα του εργοστασίου "Φίλκεραμ-Johnson", για να στεγαστεί η συλλογή του Μουσείου και να παρουσιαστούν οι πρώτες του εκθέσεις.

1984: Ο Αλέξανδρος Ιόλας δωρίζει έργα από τη συλλογή του για την ίδρυση μουσείου σύγχρονης τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

1992: Η ΔΕΘ παραχωρεί ένα περίπτερό της για τις περιοδικές εκθέσεις του Μουσείου. Το Μουσείο στο κέντρο της πόλης.

1994: Ιδρύεται το ίδρυμα "Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης".

1997: Ανεγείρεται νέα πτέρυγα με την οικονομική ενίσχυση του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας "Θεσσαλονίκη '97".

1999: Η ΔΕΘ-Helexpo παραχωρεί οικόπεδο για τη δημιουργία μιας ακόμη πτέρυγας. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων/ΕFΤΑ, το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Πολιτισμού χρηματοδοτούν το έργο.

2002: Το ΜΜΣΤ ξεπερνά πια τα 4.000 τ.μ. και περιλαμβάνει νέους εκθεσιακούς χώρους, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εργαστήρια καλλιτεχνών, αναψυκτήριο.