ΦΩΤΟΘΗΚΗ

Το Λαογραφικό Μουσείο Κύμης ιδρύθηκε το 1981 από το Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κύμης. Είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα οργανωμένο λαογραφικό μουσείο της Εύβοιας και ένα από τα καλύτερα στο είδος του περιφερειακά μουσεία της χώρας. Επιπλέον έχει το χαρακτήρα του μουσείου της πόλης.

Στεγάζεται σε ιδιόκτητο τριώροφο νεοκλασικό κτήριο του τέλους του 19ου αιώνα, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης, και ανήκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στο οποίο στέγαζε επί σειρά ετών το εδώ Κατάστημά της.

Η συλλογή του Μουσείου, που αριθμεί περί τα 1600 αντικείμενα, απαρτίσθηκε από δωρεές των κατοίκων, οι οποίοι στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν ηθικά και υλικά την όλη προσπάθεια της ίδρυσης και λειτουργίας του Μουσείου.