Περιοδικές εκθέσεις

«Τα τετράδια της Πόλης» Έκθεση ζωγραφικής της Ειρήνης Βογιατζή στο Λουτρό των Αέρηδων
(Από 14 Δεκεμβρίου 2019 έως 3 Φεβρουαρίου 2020)

Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού διοργανώνει στο Λουτρό των Αέρηδων, μνημείο οθωμανικών χρόνων που περικλείει μνήμες και αισθήσεις αιώνων και διαχρονικό σημείο συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών, την έκθεση «Τα Τετράδια της Πόλης» με έργα της Ειρήνης Βογιατζή.
Τα ζωγραφικά έργα της εικαστικού, η οποία κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη, λειτουργούν ως ένα παλιό οικογενειακό φωτογραφικό άλμπουμ, με σημεία αναφοράς ακούσματα, στίχους και μουσικές των τραγουδιών της Πόλης. Οι σημαντικές ...

ΕΚΘΕΣΗ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ Kοσμητικές Τέχνες στις περιόδους Meiji και Heisei: Σμιλεύοντας την Ομορφιά και τη Δεξιοτεχνία για 150 Χρόνια
(Από 14 Νοεμβρίου 2019 έως 12 Ιανουαρίου 2020)

Το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Δυτικής Τέχνης του Τόκιο διοργανώνει την περιοδική έκθεση: «Κοσμητικές Τέχνες στις περιόδους Meiji και Heisei: Σμιλεύοντας την Ομορφιά και τη Δεξιοτεχνία για 150 Χρόνια».
Παρουσιάζονται αντικείμενα από τις συλλογές των φορέων Museum of Modern Art, Kyoto, The University Art Museum, Tokyo University of the Arts, Kanagawa Prefectural Museum of Cultural History, καθώς και από ιδιωτικές συλλογές.