Μόνιμες εκθέσεις

Προθάλαμος του Επιγραφικού Μουσείου
Μόνιμη Έκθεση Επιγραφικού Μουσείου
Οι επιγραφές που περιλαμβάνει η μόνιμη έκθεση του Επιγραφικού Μουσείου είναι κατά κύριο λόγο ελληνικές και προέρχονται κυρίως από την Αττική, υπάρχουν, όμως, και λίγες λατινικές καθώς και ελάχιστες εβραϊκές επιτύμβιες, περίπου 40, του 16ου-17ου αιώνα, που προέρχονται κυρίως από το Μυστρά. Οι περισσότερες (το 98%) είναι χαραγμένες σε μάρμαρο ή λίθο, αλλά υπάρχουν και αρκετές ενσφράγιστες λαβές αμφορέων και μερικές ενεπίγραφες πήλινες κεραμίδες. Οι επιγραφές χρονολογικά κλιμακώνονται από τον 8ο αι. ...

Περιοδικές εκθέσεις

Αφίσα Η μεγάλη στέπα
Η Μεγάλη Στέπα: Ιστορία και Πολιτισμός
(Από 11/11/2019 ΄΄εως 11/12/2019)

Τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης του Εθνικού Μουσείου της Δημοκρατίας του Καζακστάν με τίτλο «Η μεγάλη Στέπα: Ιστορία και Πολιτισμός» στο Επιγραφικό Μουσείο, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό από την Τρίτη 12 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου 2019.
Πρόκειται για μια περιοδεύουσα έκθεση του Εθνικού Μουσείου της Δημοκρατίας του Καζακστάν η οποία έχει ενταχθεί στο ευρύτερο πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Η πορεία του Χρυσού Άνδρα στα Μουσεία του Κόσμου». ...

Μνήμη Γραφή
Μνήμη Γραφή - Χάρης Ξένος
(ΑΠΟ 21/3 ΕΩΣ 4/5/2014)

Το Μεγάλο Βιβλίο - Με Αυτό Αρμενίζουμε
(Από 22/06/2020 έως 06/09/2020)

Το Μεγάλο Βιβλίο - Με Αυτό Αρμενίζουμε, Εικαστική Έκθεση του Ορίζοντα Γεγονότων στο Επιγραφικό Μουσείο της Αθήνας με διάρκεια από 22/06/2020 έως 06/09/2020.
Δύο χρόνια μετά την παρθενική του καθέλκυση στα καλλιτεχνικά νερά της πόλης «Το Μεγάλο Βιβλίο» είναι και πάλι έτοιμο να χαράξει νέες μνημονικές πορείες στον χώρο και τον χρόνο. Οι καλλιτέχνες ως καραβομαραγκοί, καλαφάτες και αρμαδούροι φρόντισαν με αγάπη την ιδιότυπη αυτή κάψουλα μνήμης στον ταρσανά της Κεραμεικού 88 και αναλαμβάνουν, ...

Το Χαμένο Κείμενο
Το Χαμένο Κείμενο
(Από 18/10/2019 έως 30/11/2019)

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Βίντεο-περιήγηση (video walk)
στο Επιγραφικό Μουσείο

Στις 18 Οκτωβρίου 2019 η εικαστικός Νίνα Παππά παρουσίασε το έργο της με τίτλο «Το Χαμένο Κείμενο», μία διαδραστική βίντεο-περιήγηση (video walk) στο Επιγραφικό Μουσείο. Το έργο προτείνει στον θεατή μία πολυεπίπεδη διαδρομή στον χώρο των εκθεμάτων, μια σύνθετη οπτικοακουστική εμπειρία στον κόσμο της επιγραφικής, η οποία θα τον φέρει σε επαφή με τις εμπειρίες και τα βιώματα των επιγραφικών επιστημόνων.

Aφισα The Lost Disappeared Letters - Απολεσθέντα Γράμματα
The Lost Disappeared Letters-Τα Απολεσθέντα Γράμματα
(Από 05/03/2020 έως 18/05/2020)

The Lost Disappeared Letters - Τα Απολεσθέντα Γράμματα.
Την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 εγκαινιάζεται στο Επιγραφικό Μουσείο η έκθεση της γερμανίδας εικαστικού Silvia Dzubas, στην οποία παρουσιάζονται έργα της εμπνευσμένα από τις αρχαίες γραφές.
Η καλλιτέχνης ανακαλύπτει το Επιγραφικό Μουσείο όπου τα «χαμένα εξαφανισμένα γράμματα» αποκτούν την πραγματική τους διάσταση στο χώρο. Λίθοι που αποτυπώνουν ήχους, γράμματα, λέξεις, αφιερώματα, μνήμες, αποφάσεις, κανόνες, σε πραγματικό χρόνο. Η αρχική ...