Μόνιμες εκθέσεις

Προθάλαμος του Επιγραφικού Μουσείου
Μόνιμη Έκθεση Επιγραφικού Μουσείου
Οι επιγραφές που περιλαμβάνει η μόνιμη έκθεση του Επιγραφικού Μουσείου είναι κατά κύριο λόγο ελληνικές και προέρχονται κυρίως από την Αττική, υπάρχουν, όμως, και λίγες λατινικές καθώς και ελάχιστες εβραϊκές επιτύμβιες, περίπου 40, του 16ου-17ου αιώνα, που προέρχονται κυρίως από το Μυστρά. Οι περισσότερες (το 98%) είναι χαραγμένες σε μάρμαρο ή λίθο, αλλά υπάρχουν και αρκετές ενσφράγιστες λαβές αμφορέων και μερικές ενεπίγραφες πήλινες κεραμίδες. Οι επιγραφές χρονολογικά κλιμακώνονται από τον 8ο αι. ...

Περιοδικές εκθέσεις

Αφίσα Η μεγάλη στέπα
Η Μεγάλη Στέπα: Ιστορία και Πολιτισμός
(Από 11/11/2019 ΄΄εως 11/12/2019)

Τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης του Εθνικού Μουσείου της Δημοκρατίας του Καζακστάν με τίτλο «Η μεγάλη Στέπα: Ιστορία και Πολιτισμός» στο Επιγραφικό Μουσείο, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό από την Τρίτη 12 Νοεμβρίου έως τις 11 Δεκεμβρίου 2019.
Πρόκειται για μια περιοδεύουσα έκθεση του Εθνικού Μουσείου της Δημοκρατίας του Καζακστάν η οποία έχει ενταχθεί στο ευρύτερο πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Η πορεία του Χρυσού Άνδρα στα Μουσεία του Κόσμου». ...