Αεροφωτογραφία του νεκροταφείου.
Κατά τα έτη 1956-1957, αποκαλύφθηκαν από τον αρχαιολόγο Ν. Ζαφειρόπουλο δύο θολωτοί τάφοι που περιείχαν πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα ευρήματα και ανήκαν σε αξιωματούχους μιας σπουδαίας και ισχυρής μυκηναϊκής εγκατάστασης της οποίας τα οικιστικά στοιχεία δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως.

Η περιοχή του Καταρράκτη απ’ όπου ελέγχονταν το πέρασμα από τα πεδινά της Δυμαίας χώρας προς την ορεινή ενδοχώρα των Καλαβρύτων, φαίνεται ότι προσέλκυσε το ενδιαφέρον για τη δημιουργία εκεί και άλλων εγκαταστάσεων, ήδη από τα ΜΕ χρόνια (17ος αι. π.Χ.) και καθ’ όλη τη διάρκεια της Μυκηναϊκής περιόδου (15ος – 12ος αι. π.Χ.). Στοιχεία αυτών των εγκαταστάσεων έχουν έρθει στο φως στις θέσεις Πυργάκι, Αντρεούσι, Δρακότρυπα, Άγιος Αθανάσιος και Άγιος Γεώργιος.
ΣΤ΄ ΕΠΚΑ

ΥΕ ΙΙΙΒ περίοδος (13ος αι. π.Χ.)