ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η διαμόρφωση και ανάδειξη του χώρου έγινε σε συνεργασία με την Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας το 2004. Στο χώρο έχουν διατηρηθεί εν σειρά όλα τα στοιχεία της αρχαίας Αθηναϊκής οχύρωσης, τα οποία έχουν καλυφθεί με 3 γυάλινες πυραμίδες.

Στην πρώτη (από την οδό Σοφοκλέους ) πυραμίδα υπάρχει ένας δόμος από τη βόρεια παρειά του τείχους και η εσωτερική περιφερική οδός, που διατηρεί 10 οδοστρώματα. Κατά τόπους έχει παραβιαστεί από διάφορα ορύγματα και ένα κυκλικό πηγάδι, ενώ στην επιφάνειά της ερευνήθηκαν 2 πήλινοι Ρωμαϊκοί αγωγοί και ένας συλημένος τάφος.

Στη δεύτερη πυραμίδα διατηρείται το προτείχισμα σε πέντε δόμους από κροκαλοπαγείς ογκολίθους που εδράζονται στο φυσικό σχιστόλιθο καθώς επίσης και τμήμα της τάφρου, στο εσωτερικό της οποίας της διαπιστώθηκαν εργαστηριακά στρώματα, ορθογώνια κτιστή δεξαμενή υστερορωμαϊκών χρόνων με πλακοστρωμένο δάπεδο και κλίμακα καθόδου καθώς επίσης και πήλινος πειόσχημος αγωγός.

Στην τρίτη πυραμίδα διατηρείται η συνέχεια και το πέρας της τάφρου με τον ισχυρό αναλημματικό τοίχο από κροκαλοπαγείς ογκόλιθους και τμήμα της εξωτερικής περιφερικής οδού, η οποία διατηρεί δύο μόνο οδοστρώματα πάνω στον βράχο.
Όλγα Ζαχαριάδου, αρχαιολόγος