ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το ιερό έχει αναπτυχθεί στην κορυφή Αι-λιάς του Λυκαίου όρους σε υψόμετρο 1.400 μ. και άλλες εγκαταστάσεις του στην αμέσως χαμηλότερη πλαγιά του σε υψόμετρο 1.200 μ., σε δύο δηλαδή διαφορετικές θέσεις, αλλά σε μικρή μεταξύ τους απόσταση, που συνδέονται σήμερα με έναν ορεινό χωματόδρομο. Στην κορυφή είναι το τέμενος του Δία, ο κύριος δηλαδή λατρευτικός χώρος, και στην πλαγιά βρίσκονται ο ξενώνας, μία στοά και άλλα δημόσια κτήρια ενώ ο ιππόδρομος και το στάδιο σε ένα αρκετά μεγάλο πλάτωμα που απλώνεται στη ρίζα της πλαγιάς και αμέσως πιο κάτω από τα προηγούμενα κτήρια, που ονομάζεται από τους ντόπιους Κάτω Κάμπος. Τα κτήρια αυτά μαζί με τους δύο αθλητικούς χώρους αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο, που είχε σχέση αποκλειστικά με τη διοργάνωση των αγώνων Λύκαια.
Πετρόπουλος Μιχάλης, αρχαιολόγος, Προϊστάμενος ΛΘ' ΕΠΚΑ