Άποψη του Ναού Καρδακίου
Δωρικός Ναός στο Καρδάκι
Αποκαλύφθηκε τυχαία το 1822 επί Αγγλοκρατίας στην απότομη νοτιοανατολική πλαγιά του Κτήματος, λίγο ψηλότερα από τη βενετσιάνικη κρήνη, τη γνωστή ως πηγή του Καρδακίου, από την οποία έχει λάβει την ονομασία του. Η ανασκαφική διερεύνηση του μνημείου συνεχίστηκε από το Γερμανό αρχιτέκτονα-αρχαιολόγο W. Dorpfeld την περίοδο 1912-1914 παράλληλα με τις έρευνες που διεξήγαγε στο ιερό της Ήρας εντός του Κτήματος Mon Repos και στο ναό της Αρτέμιδος στους Αγίους Θεοδώρους. Αρκετά χρόνια αργότερα, τη διετία ...

Ναός Σωτήρος Χριστού στο Καρδάκι
Ο ναός του Σωτήρος Χριστού ή του Παντοκράτορα στο Καρδάκι, κτητορικός της οικογένειας Μιδέη, είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία των αρχών του 16ου αιώνα στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με αρχειακές μαρτυρίες, στα μέσα του 16ου αιώνα είχε συγκροτηθεί στο ναό μικρό μοναστήρι, το οποίο, από τον 17ο αιώνα και εξής, εμφανίζεται ως δημόσιο, διοικούμενο από τη βενετική Διοίκηση και παραχωρούμενο σε ορθόδοξους κληρικούς.
Ο ναός ανήκει στον αρχιτεκτονικό τύπο της μονόχωρης επτανησιακής βασιλικής με τρίπλευρη ...

Αναλημματική Κατασκευή, Bοηθητικό κτήριο Δ
Ιερό Ήρας (Ηραίο) στο Κτήμα Mon Repos
Σε χαμηλό λόφο στα νοτιοδυτικά του Κτήματος Mon-Repos σώζονται τα ερείπια ενός ιερού της αρχαίας πόλης της Κέρκυρας, το οποίο με βάση τα ευρήματα του χώρου και τις αναφορές αρχαίων συγγραφέων, κυρίως του Θουκυδίδη, ταυτίστηκε από τους ανασκαφείς με το Ηραίο.
Η πρώτη ανασκαφική έρευνα στο χώρο διενεργήθηκε μεταξύ των ετών 1912-1914 από το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο υπό τη διεύθυνση του γνωστού Γερμανού αρχαιολόγου W. Dorpfeld. Οι ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν από την Αρχαιολογική Υπηρεσία ...