Κωνσταντίνος Βολανάκης (1837-1907). Ο ποιητής της θάλασσας

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικής με θέμα : ''Κωνσταντίνος Βολανάκης, ο ποιητής της θάλασσας'' στους νέους διαμορφωμένους χώρους του Ναυτικού Μουσείου. Πρόθεση των εκθετών είναι η παρουσίαση ορισμένων από τα σημαντικότερα έργα του καλλιτέχνη που ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού στο πλαίσιο μιας επανεκτίμησης του έργου του μεγάλου Έλληνα θαλασσογράφου. Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος είναι ο ιδανικός τόπος για την παρουσίαση αυτή. Πρόκειται για την πρώτη έκθεση έργων του Κωνσταντίνου Βολανάκη στην Αθήνα, της δεσπόζουσας αυτής μορφής της νεοελληνικής ζωγραφικής του 19ου αιώνα.

Δρ. Μαριλένα Ζ. Κασιμάτη, ιστορικός τέχνης

Οι θεματικές ενότητες της έκθεσης είναι:
ΕΠΙΚΑ ΕΡΓΑ-ΛΙΜΑΝΙΑ-ΚΑΡΑΒΙΑ-ΨΑΡΟΒΑΡΚΕΣ-ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑΤΑ
Τα εκθέματα της έκθεσης είναι πίνακες ζωγραφικής.

Τα σημαντικότερα εκθέματα της έκθεσης είναι:

''Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κανάρη'', ''Η ναυμαχία του Ναβαρίνου'', ''Η πυρπόληση του τουρκικού δικρότου στην Ερεσσό'', ''Η αποβίβαση της πριγκίπισσας Σοφίας στο λιμάνι του Πειραιά'', ''Η έξοδος του 'Άρεως''', ''Στον Κεράτιο κόλπο'', ''Το λιμάνι τoυ Πειραιά από την βασιλική προβλήτα'', ''Καλαφάτισμα καραβιού'', "Ακρογιαλιά με ψαράδικη βάρκα".κ.α.

Εισιτήρια:
Ολόκληρο: €4, Μειωμένο: €2