Περιοδικές εκθέσεις

Το θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ, 1911-2011. Ιστορία και Τέχνη

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος συμμετέχοντας στους εορτασμούς για την επέτειο των 100 χρόνων από την ένταξη του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» στο Πολεμικό Ναυτικό, παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικής με τίτλο: Το Θωρηκτό "Γεώργιος Αβέρωφ", 1911-2011. Ιστορία και Τέχνη.
Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής σημαντικών καλλιτεχνών, όπως ο Βασίλειος Χατζής, ο Αιμίλιος Προσαλέντης, ο Λυκούργος Κογεβίνας, ο Νικόλαος Καλογερόπουλος, κ.α. οι οποίοι απαθανάτισαν με τον χρωστήρα τους τις ναυτικές επιχειρήσεις των ...

Κωνσταντίνος Βολανάκης (1837-1907). Ο ποιητής της θάλασσας
(Από 14/10/2009 έως 17/01/2010)

Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη παρουσιάζει έκθεση ζωγραφικής με θέμα : ''Κωνσταντίνος Βολανάκης, ο ποιητής της θάλασσας'' στους νέους διαμορφωμένους χώρους του Ναυτικού Μουσείου. Πρόθεση των εκθετών είναι η παρουσίαση ορισμένων από τα σημαντικότερα έργα του καλλιτέχνη που ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές της Ελλάδας και του εξωτερικού στο πλαίσιο μιας επανεκτίμησης του έργου του μεγάλου Έλληνα θαλασσογράφου. Το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος ...