Οι δρόμοι του ψωμιού

Μια συναρπαστική περιήγηση στο κόσμο του ψωμιού στα ήθη και τα έθιμα και στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η πλούσια συλλογή του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου με παραδοσιακά, θρησκευτικά και κεντημένα ψωμιά που είναι βασισμένα σε ήθη και έθιμα (στο κύκλο της ζωής και στον κύκλο του χρόνου) από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, η καλλιέργεια της γης, η σπορά, ο θερισμός, το άλεσμα,το ζύμωμα και το ψήσιμο μεταμορφώνουν το ψωμί σε έργο τέχνης. Άρρηκτα συνδεδεμένη με το περιβάλλον και την τέχνη, με σεβασμό στη "μητέρα γη" η έκθεση "οι δρόμοι του ψωμιού" έχει στόχο την ανάδειξη και τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το δημητριακό, ένα τόσο σημαντικό αγαθό για τον κόσμο και παράλληλα ιερό προϊόν της Μεσογείου απωτυπώνεται στα εκθέματα με τον καλύτερο τρόπο.

Την έκθεση συνοδεύουν πάντα οι έμπειρες ψωμοκεντήστρες δείχνοντας στους επισκέπτες της έκθεσης την τέχνη του κεντημένου ψωμιού.

Παππά Μηλέα, Πρόεδρος

- Ο κύκλος της ζωής