| Περιγραφή | | Εκθέματα |

Η Κυρίλλιτσα, Έργα καλλιτεχνών από τη Φιλιππούπολη, αφιερωμένα στα γράμματα του Κυριλλικού αλφαβήτου
(23 Μαΐου 2012 - 30 Ιουνίου 2012, παράταση: 8 Ιουλίου 2012)

Άποψη της έκθεσης Κυρίλλιτσα
Η έκθεση αποτελείται από τριάντα πίνακες σε καμβά. Κάθε πίνακας παρουσιάζει ένα από τα τριάντα γράμματα του κυριλλικού αλφαβήτου και συνοδεύεται με προσωπικό κείμενο του καλλιτέχνη. Η έκθεση αποτελεί την πρώτη καλλιτεχνική παρουσίαση του θέματος στην Ελλάδα, αγγίζοντας τόσο τους δύο κόσμους, το βυζαντινό και το σλαβικό όσο και τις ενδιαφέρουσες και ιδιόμορφες σχέσεις και αλληλεπιδράσεις που προέκυψαν από την επαφή τους.

Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη, του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Δημοτικής Πινακοθήκης της Φιλιππούπολης και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Δρ Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Διευθύντρια ΜΒΠ