Έκθεση αφίσας 150 Χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Τμήμα Γραφιστικής Τ.Ε.Ι. Αθήνας
(5 Σεπτεμβρίου - 5 Οκτωβρίου 2016)

Στο φιλόξενο Καφέ του Μουσείου, έναν χώρο που τα τελευταία χρόνια δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες και εικαστικές ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού, με στόχο να προσφέρει εικαστικά ερεθίσματα ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, παρουσιάζεται η έκθεση αφίσας «150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» του Τμήματος Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Στόχος της συνεργασίας του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Τμήματος Γραφιστικής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας ήταν ο σχεδιασμός αφισών για τον εορτασμό των 150 χρόνων από τη θεμελίωση του Μουσείου, που σηματοδοτούν τον αισθητικό, ιστορικό και πολιτιστικό του χαρακτήρα, προωθούν τις αξίες του και το αναδεικνύουν ως φορέα πολιτισμικής γνώσης και ανάπτυξης. Με την επιστημονική εποπτεία του Βαγγέλη Χατζηθεοδώρου και της Κατερίνας Μπαζίνα, 34 φοιτητές του Ζ΄ εξαμήνου του Τμήματος Γραφιστικής κλήθηκαν να επικοινωνήσουν τον εορτασμό του Μουσείου και να αναδείξουν τον ρόλο του. Να δουν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με μια πιο φρέσκια ματιά, δημιουργώντας έργα που τονίζουν τη μοναδικότητα και τη διαχρονικότητα των συλλογών του και βοηθώντας το κοινό να αντιληφθεί το Μουσείο ως φορέα γνώσης και αισθητικής απόλαυσης, που αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

οι συμμετέχοντες φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας | Τμήμα Γραφιστικής

Ανδρονίκου Βιργινία