«Αντλώντας έμπνευση από το Μουσείο»

Βασίλης Λιαούρης

Ομαδική εικαστική έκθεση

για τα 150 χρόνια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

στο Καφέ του Μουσείου

Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η IANOS Αίθουσα Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρή Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, διοργάνωσε το καλοκαίρι του 2016 ομαδική εικαστική έκθεση για να τιμήσει το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας.

Από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 το αφιέρωμα θα φιλοξενείται στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, έναν χώρο που φιλοξενεί τακτικά εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, λειτουργώντας ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

Αντλώντας έμπνευση από τα εκθέματα των συλλογών του Μουσείου, αλλά και από το ίδιο το κτίριο και την ιστορία του, οι καλλιτέχνες αποτυπώνουν μέσα από την προσωπική τους ματιά διαφορετικές πτυχές και θεάσεις του χώρου και των δράσεων του Μουσείου.

Στην έκθεση συμμετέχουν: Κώστας Ανανίδας, Νεκτάριος Αποσπόρης, Εριέττα Βορδώνη, Μάριος Βουτσινάς, Στέλιος Γαβαλάς, Ανδρέας Γεωργιάδης, Ειρήνη Γκόνου, Δικαία Δεσποτάκη, J.Joshua Garrick, Μηνάς Καμπιτάκης, Τίνα Καραγεώργη, Βούλα Καραμπατζάκη, Βασίλης Λιαούρης, Μιχάλης Μαδένης, Στέλλα Μελετοπούλου, Γιάννης Μπεκιάρης, Χαρίτων Μπεκιάρης, Γεωργία Μπλιάτσου, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Γεύσω Παπαδάκη, Παναγιώτης Πασάντας, Ντίνος Πετράτος, Άντζελα Πετροχείλου, Μαίρη Σαμόλη, Δημήτρης Σαρασίτης, Πραξιτέλης Τζανουλίνος, Κατερίνα Τσεμπελή, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή.

Εγκαίνια: Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 17:00

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 10682