HOMO UTOPICUS IN CRISIS
(27 Ιανουαρίου - 19 Μαρτίου 2017)

Ομαδική περιοδική έκθεση Ελλήνων και Γάλλων εικαστικών

Βίντεο - Ιnstallations- Ζωγραφική - Φωτογραφία - Ψηφιακά μέσα

To Mουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού παρουσιάζει στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων Κυριάκος Κρόκος την έκθεση HOMO UTOPICUS IN CRISIS, η οποία θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στις 20:00. Η έκθεση αφορά την συνεύρεση μιας ομάδας 13 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και τη Γαλλία, που συντάχθηκαν για να στοχαστούν και να διασταυρώσουν την έννοια της ουτοπίας, με την κρίση που βιώνει η Ελλάδα σήμερα. Το αποτέλεσμα επιχειρεί μια εικαστική προσέγγιση της ουτοπίας που δυνητικά μπορεί να επιτευχθεί σε προσωπικό ή συλλογικό πλαίσιο, με γνώμονα την τέχνη και δη την καλλιτεχνική σκέψη. Αυτήν την σκέψη η ομάδα προτάσσει ως το ισχυρό αντίδοτο στα πλήγματα που έχει υποστεί ο άνθρωπος από την κρίση, σε κάθε έκφανση του βίου του.

Επιπλέον των έργων που θα παρουσιαστούν, οι Γάλλοι καλλιτέχνες προσκαλούν το κοινό στην συνάντηση « Ουτο-πίστες » σε δύο διαδραστικές συναντήσεις. Κατά την διάρκεια αυτών, η γαλλική Homo Utopicus: Francoise Bonnerot, William Gosselin, Sylvaine Louradour, Aurelie Piau και Βάγια Πολίτη, μέσα από μια στρογγυλή τράπεζα, workshops, και performances, θα επιχειρήσει να αλληλεπιδράσει με το κοινό και να προτείνει την ουτοπική διάσταση των πραγμάτων μέσω της τέχνης, με φόντο την ελληνική κρίση, διερευνώντας τη δυνατότητα εξόδου από αυτήν.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Francoise Bonnerot, Μυρτώ Βουνάτσου και Στέλιος Ντεξής, Σύνθια Γεροθανασίου, Εύη Δαμιανάκη, William Gosselin, Θοδωρής Λάλος, Sylvaine Louradour, Αθανασία Παπατζέλου, Μαρία Παπατζέλου, Βάγια Πολίτη, Νάσσος Χαλκίδης και Aurelie Piau.

Παράλληλες Εκδηλώσεις: « Ουτο-πίστες» Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 11:00 - 16:00 & Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 11:00 - 14:00

Δρ Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Διευθύντρια του Μουσείου

Εισιτήρια: