"Νίκος Κούνδουρος, Εικόνα - Κίνηση - Νόημα - Ζωή"
(24 Αυγούστου - 04 Σεπτεμβρίου 2017)

Αφίσα της έκθεσης
Διοργανώνεται έκθεση με εικαστικές δημιουργίες του αείμνηστου σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου.

Σημείωμα της επιμελήτριας της έκθεσης Μαρίας Καραμητσοπούλου: "Ο Νίκος Κούνδουρος (1926 - 2017), προικισμένος με πολλά ταλέντα, ζωγράφος, γλύπτης, αρχιτέκτονας, συγγραφέας, έκανε κινηματογράφο αγγίζοντας την αντανάκλαση ενός κόσμου τόσο εξωτερικού όσο και εσωτερικού με επίκεντρο την τραυματισμένη Ελλάδα. Στο κινηματογραφικό τοπίο του, μορφική βάση είναι οι πλαστικές τέχνες, ζωγραφική και γλυπτική.

Αντλώντας τα θέματά του από την πληγή της Μακρονήσου, τον Εμφύλιο, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τα ταραγμένα χρόνια της χούντας, τον εξεγερμένο Μπάϋρον, τη βία και την τρομοκρατία που συνοδεύουν τα τέλη του 20ου αιώνα, θέλει "να σπάσει την αδιαφορία του θεατή", προκαλώντας κραδασμούς της σκέψης.

Μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε οραματιστής και ακούραστα παρών στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι δημιουργώντας.

Η έκθεση αυτή βλέπεται στο σύνολό της σαν μία σύνθεση ντοκουμέντων, έργων και κινηματογραφικών εικόνων που σκιαγραφούν τον ανυπότακτο Κουνδουρικό κόσμο".

Ωράριo:
Τρίτη - Κυριακή 09:00 - 15:00 Δευτέρα - Σάββατο & Κυριακή 18:30 - 21:30