Μόνιμες εκθέσεις

Άποψη αίθουσας Α΄

στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου

(Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 74, 721 00 Άγιος Νικόλαος)

7 Σεπτεμβρίου – 30 Νοεμβρίου 2019

Επιμέλεια: Ηρακλής Παπαϊωάννου?

Η έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη «Νέα Ερείπια» εγκαινιάζεται το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 στις 20:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου.

Κατάτα εγκαίνια, ο επιμελητής του MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλής Παπαιωάννου, θα παρουσιάσει στον ...

Αφίσα της έκθεσης
"Νίκος Κούνδουρος, Εικόνα - Κίνηση - Νόημα - Ζωή"
(24 Αυγούστου - 04 Σεπτεμβρίου 2017)

Διοργανώνεται έκθεση με εικαστικές δημιουργίες του αείμνηστου σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου.

Σημείωμα της επιμελήτριας της έκθεσης Μαρίας Καραμητσοπούλου: "Ο Νίκος Κούνδουρος (1926 - 2017), προικισμένος με πολλά ταλέντα, ζωγράφος, γλύπτης, αρχιτέκτονας, συγγραφέας, έκανε κινηματογράφο αγγίζοντας την αντανάκλαση ενός κόσμου τόσο εξωτερικού όσο και εσωτερικού με επίκεντρο την τραυματισμένη Ελλάδα. Στο κινηματογραφικό τοπίο του, μορφική βάση είναι οι πλαστικές τέχνες, ζωγραφική και γλυπτική. ...

Ευαισθητοποιημένο πανί.
«Μια παρήγορη ιδέα»
(25/11/2017 - 07/01/2018)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Μια παρήγορη ιδέα»
Έργα από την Πινακοθήκη Βιάννου «Σάββας Πετράκης» σε επιμέλεια Θεόφιλου Τραμπούλη
Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου
Εγκαίνια: Σάββατο 25 Νοεμβρίου, 20:00.

Έναν σπουδαίο και κρυμμένο θησαυρό της Κρήτης παρουσιάζουν ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου. Την Πινακοθήκη Βιάννου «Σάββας Πετράκης». Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κερατόκαμπου «Η Βίγλα» και τον Σύλλογο Φίλων της Πινακοθήκης ...

Αφίσα της έκθεσης
"Who is Lalas - Στο Μουσείο της μνήμης μου"
(15 Σεπτεμβρίου - 08 Οκτωβρίου 2017)

Η εικαστική αυτή έκθεση που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου συγκροτεί μία πολύπλευρη εικόνα από το πολυσχιδές έργο του Θανάση Λάλα ως εικαστικού δημιουργού. Παρουσιάζεται υλικό από τα NOTEBOOKS του καλλιτέχνη (σκέψεις, σχέδια, ζωγραφιές, φωτογραφίες, επεμβάσεις στον χώρο, παρεμβάσεις σε καθημερινά αντικείμενα χρήσης). Ένας κόσμος που προσεγγίζει την παρουσία του δημιουργού Θανάση Λάλα τα τελευταία σαράντα χρόνια στα δημόσια δρώμενα της χώρας αλλά και εκτός αυτής.