"Who is Lalas - Στο Μουσείο της μνήμης μου"
(15 Σεπτεμβρίου - 08 Οκτωβρίου 2017)

Αφίσα της έκθεσης
Η εικαστική αυτή έκθεση που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου συγκροτεί μία πολύπλευρη εικόνα από το πολυσχιδές έργο του Θανάση Λάλα ως εικαστικού δημιουργού. Παρουσιάζεται υλικό από τα NOTEBOOKS του καλλιτέχνη (σκέψεις, σχέδια, ζωγραφιές, φωτογραφίες, επεμβάσεις στον χώρο, παρεμβάσεις σε καθημερινά αντικείμενα χρήσης). Ένας κόσμος που προσεγγίζει την παρουσία του δημιουργού Θανάση Λάλα τα τελευταία σαράντα χρόνια στα δημόσια δρώμενα της χώρας αλλά και εκτός αυτής.

Πρόκειται για ένα εσωτερικό ταξίδι που η αφήγησή του αποκτά ενδιαφέρον για τον θεατή, μία μυθιστορία με υλικά τις λέξεις, τα χρώματα, τις εικόνες, τα αντικείμενα. Η απόπειρα δημιουργίας ενός κόσμου που ερεθίζει και αφυπνίζει τις αισθήσεις, ένας κήπος "αφορμών" που βάζει σε κίνηση την κοινωνική αταραξία σε μία εποχή που όλοι γύρω, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, εύχονται: "Κάτι να γίνει", "Ας δούμε κάτι να κινείται"! Ένα δρώμενο που δίνει μία σημασία σε δώδεκα λευκούς τοίχους.

Τα εκθέματα λειτουργούν ως σελίδες από το "Σημειωματάριο" της μνήμης του Θανάση Λάλα, σημειώσεις που έγιναν έργα και αντικείμενα που ανακάλυψε ο αρχαιολόγος του μέλλοντος και μία σειρά από προσχέδια μίας μελλοντικής "ανασκαφής" με αφορμή την συγκεκριμένη έκθεση.

Ωράριo:
Τρίτη - Κυριακή 09:00 - 15:00. Τετάρτη - Σάββατο & Κυριακή 18:30 - 21:30.