Jorge Lopez Munoz "El Clot"

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου Βορείου Ιονίου και Δυτικής Μακεδονίας φιλοξενεί στον εκθεσιακό χώρο του Αρχοντικού Μίσιου την έκθεση φωτογραφίας του Ισπανού φωτογράφου Jorge Lopez Munoz με τιτλο El Clot στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Photometria International Photography Festival 2018 από τις 24-05-2018 έως 3-06-2018 Τρίτη - Παρασκευή 9:00 - 13:00 Μόνο 27-05-18 και 28-05-2018 9:00 - 13:00 Εγκαίνια: 24-05-2018 ώρα 21.00

Το κτίριο El Clot είναι ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, το οποίο για τα τελευταία 20 χρόνια απειλείται από σχέδιο του Δημαρχείου που προβλέπει την κατεδάφιση 1.651 κατοικιών στην ιστορική συνοικία ψαράδων El Cabanyal της Βαλένθια, προκειμένου να επεκταθεί η Λεωφόρος Blasco Ibanyez μέχρι τη θάλασσα. Εν τω μεταξύ, το Δημαρχείο έχει αποκτήσει πολλά σπίτια στην περιοχή, με σκοπό να τα κλείσει και να τα σφραγίσσει, περιμένοντας την κατεδάφισή τους.

Τα τελευταία χρόνια, δεκάδες άστεγες τσιγγάνικες οικογένειες έχουν καταλάβει και αποκαταστήσει κάποια από αυτά τα κενά διαμερίσματα στο El Clot. Αυτό έθεσε αυτές τις οικογένειες στο προσκήνιο της αστυνομίας και του Δικαστηρίου. Πρόσφατα, οι γείτονες ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και καλύψουν πολλές άλλες τρύπες που πρέπει να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση, όπως ο αποκλεισμός, η φτώχεια, ο ρατσισμός ή η καταπάτηση ακίνητης περιουσίας.