Τα νέα προσκτήματα των Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου (2014-2018)

Τα νέα προσκτήματα των Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου
Η νέα έκθεση που φιλοξενείται στο Παλάτι Ιουστινιάνι, είναι αφιερωμένη στα νέα προσκτήματα των δύο Δημοσίων Μουσείων της Χίου, του Αρχαιολογικού και του Βυζαντινού.Τα προσκτήματα προέρχονται από παραδόσεις, δωρεές ιδιωτών και από κατασχέσεις από τις Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές της Χίου. Εκτίθενται περί τα 30 αντικείμενα που χρονολογούνται από την πρώιμη αρχαιότητα έως και τους τελευταίους αιώνες της τουρκοκρατίας και καλύπτουν όλα τα είδη των κινητών μνημείων που προστατεύονται από τον Αρχαιολογικό Νόμο (Ν. 3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς»),

Στέλλα Φαϊτάκη

Εισιτήρια:
Ολόκληρο: €2, Μειωμένο: €1
Η περιοδική έκθεση με τίτλο "Τα νέα προσκτήματα των Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου (2014-2018)" έλαβε τέλος στις 20-11-2019. Ετοιμάζεται νέα έκθεση.