Φρούρια που Ενώνουν
(17 Νοεμβρίου 2018 - 2 Δεκεμβρίου 2018)

Γενική άποψη της έκθεσης
H φωτογραφική έκθεση περιλαμβάνει έργα επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων, στα οποία αποτυπώνονται οχυρώσεις της Βόρειας Αδριατικής (Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία), από την προϊστορία έως τα μέσα του 20ου αι.

Δημιουργήθηκε από τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Marco Polo System στο πλαίσιο του έργου CAMAA (Κέντρο Στρατιωτικής Αρχιτεκτονικής της Βόρειας Αδριατικής) με αρχικό τίτλο “ΟΧΥΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ: Άγνωστες όψεις της Αδριατικής”, χρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Interreg Ιταλία – Σλοβενία 2007-2013).

H έκθεση είναι περιοδεύουσα. Από το 2015 ταξίδεψε σε πόλεις της Ιταλίας και της Σλοβενίας (Κόπερ, Βενετία, Παλμανόβα, Λιουμπλιάνα και Φερράρα). Η περιοδεία στην Ελλάδα ξεκινά από την Κέρκυρα που αποτελεί γέφυρα των οχυρώσεων της Αδριατικής με αυτές του Ιονίου: γέφυρα εποχών, τόπων, λαών και ιδεών.

Συνδιοργανώνεται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και το Δήμο Κέρκυρας και τελεί υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα (Πρόγραμμα “Tempo Forte Italia – Grecia 2018”, «Πρόγραμμα του Φθινοπώρου»).

Ωράριo:
Χειμερινό: Καθημερινά, 09:00-16:00
Διάρκεια έκθεσης: 17 Νοεμβρίου 2018 - 2 Δεκεμβρίου 2018

Εισιτήρια:
Ολόκληρο: €6, Μειωμένο: €3
Το κόστος επίσκεψης της έκθεσης περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου του αρχαιολογικού χώρου του Παλαιού Φρουρίου.
Ενιαίο Εισιτήριο:
Ολόκληρο: €14, Μειωμένο: €7