Timea Karkiss - Ψηφιδωτές αρμονίες
(23 Σεπτεμβρίου 2019 έως 22 Νοεμβρίου 2019)

Την έκθεση συναπαρτίζουν ψηφιδωτά έργα της Timea Karkiss από την καλλιτεχνική παραγωγή των τελευταίων 15 χρόνων. Η καλλιτέχνης δημιουργεί ψηφιδωτά χρησιμοποιώντας την κλασική τεχνική των ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων με ψηφίδες από φυσικές πέτρες κομμένες στο χέρι και υαλόμαζα σε απειράριθμους συνδυασμούς στην εκτέλεση των καλλιτεχνικών έργων, δημιουργώντας μοναδικά έργα με έντονο προσωπικό χαρακτήρα. Τα χαρακτηριστικά της κάθε φυσικής πέτρας είναι σημαντικά για τη συνολική εικόνα του ψηφιδωτού. Η υφή των κόκκων, η φωτεινότητα και οι διαφορετικές τεχνικές στη χρήση τους προσδίδουν στα έργα την αίσθηση του μοντέρνου και διαχρονικού.

Η Timea Karkiss γεννήθηκε στη Βουδαπέστη. Το 2000 αποφοίτησε από το Κολλέγιο Dennis Gabor IT της ίδιας πόλης με Master στην επιστήμη των υπολογιστών (Medical Informatics and Computer Graphic).

Μετά το πέρας των σπουδών της, εμπνευσμένη από τη συλλογή ψηφιδωτών του Μουσείου Bardo της Τυνησίας, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την τέχνη του ψηφιδωτού.

Μεταξύ 2001-2004 σπούδασε στην Ιταλία στη φημισμένη Σχολή Ψηφιδογραφίας Scuola Mosaicisti del Friuli στο Spilimbergo. Το 2005 έγινε μέλος της Ένωσης Ούγγρων Καλλιτεχνών. Το 2006 πραγματοποίησε την πρώτη της έκθεση στη γκαλερί Danube στη Βουδαπέστη και στη συνέχεια παρουσίασε έργα της σε πλήθος εθνικών και διεθνών εκθέσεων.

Διάρκεια έκθεσης: 23 Σεπτεμβρίου έως 22 Νοεμβρίου 2019