1978-2018, 40 χρόνια από το σεισμό της Θεσσαλονίκης

Το Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ. και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (ΑΜΦΙΘ), υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της ΣΘΕ με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης που συνέβη την 20η Ιουνίου 1978 και ο οποίος αποτέλεσε ένα καθοριστικό σημείο για την ζωή της πόλης, διοργάνωσαν μία έκθεση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε φωτογραφικό και αρχειακό υλικό της εποχής, πληροφορίες σχετικά με το γεωλογικό φαινόμενο του σεισμού, χάρτες, ένας παλιός σεισμογράφος, από αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν για την καταγραφή του σεισμού και της ακολουθίας του, Video-προβολή, καθώς και άλλα στοιχεία της περιόδου εκείνης. Στον χώρο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν ξενάγησεις από ειδικούς επιστήμονες, ενημέρωση για τους επισκέπτες αλλά και για σχολικές ομάδες που επισκέφθηκαν την έκθεση.

Στις 4 Μαΐου, στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε ημερίδα κατά την οποία χαιρέτισαν οι Θεόδωρος Λαόπουλος, Χαρίτων Χιντήρογλου, Χαράλαμπος Φειδάς, Ευθύμιος Λέκκας, ενώ ομιλίες πραγματοποίησαν οι: Δημοσθένης Μουντράκης, Παντελής Σαββίδης, Σπύρος Παυλίδης, Γιώργος Καρακαΐσης

Άποψη της έκθεσης
Φωτογραφία από την έκθεση