Περιοδικές εκθέσεις

CABADAKIS: honoris causa

53α ΔΗΜΗΤΡΙΑ
Ένας από τους σημαντικότερους γλύπτες της νεότερης γενιάς στη μεταπολεμική Ελλάδα, με διεθνή αναγνώριση και πλούσιο έργο, ο Κυριάκος Καμπαδάκης συγκαταλέγεται στους παραγωγικότερους καλλιτέχνες της χώρας μας, με συνθέσεις που κοσμούν ανοιχτούς χώρους, δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η έκθεση περιλάμβανε γνωστά και άγνωστα έργα από όλες τις περιόδους του καλλιτέχνη καθώς και το εργαστήρι του γλύπτη. Ένα εργαστήρι τέχνης βρήκε φιλόξενη στέγη στα πρώην ...

1917 : Το Ισλαχανέ... βλέπει την πόλη να καίγεται
(10 Νοεμβρίου 2017- 31 Μαρτίου 2018)

Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας με την αφορμή της επετείου των 100 χρόνων από την μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε το ιστορικό κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε την έκθεση "1917: Το Ισλαχανέ… βλέπει την πόλη να καίγεται" στον Πολυχώρο Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων Χαμιδιέ- Ισλαχανέ, έναν χώρο που επέζησε της πυρκαγιάς.
Η έκθεση αποτελείται από δύο μέρη, την φωτογραφική περιήγηση στην καιόμενη πόλη, από τη μια, και την υλική μαρτυρία ...

Αντώνης Σουρούνης: Μονοπάτια & Θάλασσες
(15 Οκτωβρίου 2019 - 30 Μαρτίου 2020)

Μαραθώνιος Ανάγνωσης

Στο πλαίσιο εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019, οργανώθηκε ένας Μαραθώνιος Ανάγνωσης έργων του Αντώνη Σουρούνη, ως προπομπός για την επερχόμενη έκθεση (27 Σεπτεμβρίου 2019).

54α ΔΗΜΗΤΡΙΑ

«’Οταν έρχεται ο Οκτώβρης από το χρονιάρικο του ταξίδι, μου φέρνει δώρα… Καμιά φορά έρχεται για να μου τα πάρει πίσω ή και να με τιμωρήσει για κάτι που μόνο εμείς οι δυο γνωρίζουμε. Δεν ξέρω τι θα κάνει φέτος, μόλις έφτασε.»

1978-2018, 40 χρόνια από το σεισμό της Θεσσαλονίκης
(25 Απριλίου 2018 - 30 Ιουνίου 2018)

Το Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ. και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (ΑΜΦΙΘ), υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της ΣΘΕ με αφορμή την συμπλήρωση 40 χρόνων από τον μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης που συνέβη την 20η Ιουνίου 1978 και ο οποίος αποτέλεσε ένα καθοριστικό σημείο για την ζωή της πόλης, διοργάνωσαν μία έκθεση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Στην έκθεση παρουσιάστηκε φωτογραφικό και αρχειακό υλικό της εποχής, πληροφορίες σχετικά ...

εγώ... εμείς, ζωγραφική εγκατάσταση της ομάδας εικαστικών Εν δυνάμει
(7 Ιουνίου 2019 - 30 Σεπτεμβρίου 2019)

Η αυθεντικότητα και η φαντασία εκπλήσσουν, καθώς εκφράζονται στα εικαστικά έργα και αναμφίβολα αναδεικνύουν το προσωπικό αποτύπωμα του κάθε δημιουργού. Η διαδικασία γένεσης ενός έργου εκ του μηδενός ήταν μια απολαυστική και βαθειά συγκινητική εμπειρία!
Μαρία Ιωαννίδου

Η Ομάδα Εικαστικών Εν δυνάμει αποτελείται από νέους και νέες με και χωρίς αναπηρία, μέλη του Εν δυνάμει και μαθητές του τμήματος Ib του Κολλεγίου Ανατόλια. Δημιουργήθηκε το 2017 από τη Μαρία Ιωαννίδου με στόχο την καλλιέργεια ...