Μόνιμη έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Λήμνου

Το πήλινο αγγείο βρέθηκε στην Πολιόχνη το 1953
Δέπας αμφικύπελλον

Οξύληκτο αγγείο γκρίζου πηλού με χοανοειδές στόμιο και καλυκόσχημο σώμα. Οι μεγάλες κυλινδρικής διατομής λαβές που εκφύονται στο κάτω τμήμα του λαιμού και καταλήγουν στη βάση του αγγείου σχηματίζουν ένα τέλειο κύκλο.

Χρονολόγηση: Πρώιμη Εποχή του Χαλκού, 2200-2100 π.Χ.
Τόπος Εύρεσης: Λήμνος, Πολιόχνη
Διαστάσεις: ύψος: 0,224 μ.

Ενδεικτική Βιβλιογραφία

Bernabo-Brea L., Poliochni II, 1-2, Testo e Tavole, L' Erma di Bretschneider, Bodega d' Erasmo, Ρώμη, 1976, σσ. 193, 251, Tav. CXCI

Ντούμας Χ., Αγγελοπούλου Ν., "Οι Βασικοί Κεραμικοί Τύποι της Πολιόχνης και η Διάδοσή τους στο Αιγαίο κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού", Η Πολιόχνη και Η Πρώιμη Εποχή του Χαλκού στο Β. Αιγαίο (Πρακτικά Διεθνούς Συνεδρίου), Αθήνα, 1997, σσ. 543-554

Αρχοντίδου Α., Vita DI A. κ.α., Πολιόχνη Λημνώι εν Αμιχθαλλοέσηι, Ένα Κέντρο της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού στο Β. Αιγαίο, Αθήνα, 1997, σ. 148

Αρχοντίδου Α., Αχειλαρά Λ., Benvenuti A., Λήμνος Αμιχθαλλόεσα, Αθήνα, 2000, σ.24