Μόνιμη Έκθεση Μουσείου του Ασκληπιείου Επιδαύρου

Κορμός αγάλματος θωρακοφόρου κατ' ενώπιον. Λείπουν τα κάτω άκρα,το δεξιό χέρι και το άκρο αριστερό, στάσιμο το δεξιό πόδι φέρει χιτωνίσκο με κοντές χειρίδες, θώρακα και χλαμύδα τυλιγμένη στο αριστερό χέρι και τον ώμο.
Κορμός Αγάλματος Θωρακοφόρου

Κορμός αγάλματος θωρακοφόρου κατ΄ενώπιον. Λείπουν τα κάτω άκρα, το δεξιό χέρι και το άκρο αριστερό, στάσιμο το δεξιό πόδι φέρει χιτωνίσκο με κοντές χειρίδες, θώρακα και χλαμύδα τυλιγμένη στο αριστερό χέρι και τον ώμο. Ο θώρακας στο στήθος ανάγεται σε κλασικά πρότυπα. Φέρει γοργόνειο με εμφανή τη δεξιά επωμίδα, στην κοιλιά δαιμονική γενειοφόρος κεφαλή με ελλιπά κέρατα, γύρω από την οποία φύονται ελικωτοί συμμετρικοί βλαστοί, εκατέρωθεν σε συμμετρική αντωπή διάταξη δύο πάνθηρες με ανασηκωμένο το ένα εμπρόσθιο πόδι. Επίσης στη δεξιά πλευρά εικονίζεται τρόπαιο, στην αριστερή, κυκλική ασπίδα και στο κάτω τμήμα οι ελλειψοειδείς πτέρυγες του θώρακα. Χρονολογείται στο 2ο αι. μ.Χ., εποχή Αδριανού.

Χρονολόγηση: Ρωμαϊκή περίοδος, 2ου αι. μ.Χ.
Τόπος Εύρεσης: Επίδαυρος, Κοντά στην εξέδρα ΒΑ της Θόλου στο ιερό του Ασκληπιού.