Μόνιμη Έκθεση Μουσείου του Ασκληπιείου Επιδαύρου

Άγαλμα γυναίκας που εικονίζεται κατ' ενώτιον με στάσιμο το δεξιό και άνετο το αριστερό πόδι. Το πιθανότερο εικονίζει τη Μεσσαλίνα τρίτη γυναίκα του Κλαυδίου.
Άγαλμα γυναίκας

Ολόσωμο άγαλμα γυναίκας με χιτώνα και ιμάτιο εικονίζεται κατ΄ενώπιον με στάσιμο το δεξιό και άνετο το αριστερό πόδι, ύψους 1,63μ. πλάτους

Πρόκειται για ρωμαϊκό αντίγραφο πρωτότυπου κλασικού αγάλματος του 5ου π.Χ. αι. του τύπου << Κόρης >> ( Περσεφόνη ) ή << Αφροδίτης >> του 420 π.Χ. , το οποίο αποδίδεται στον Αγοράκριτο παρά στον Κρησίλα.

Το άγαλμα πολύ καλής εργασίας με έντονη διακοσμητική απόδοση των πυκνών πτυχώσεων του χειριδωτού χιτώνα με απόπτυγμα και του ιματίου.

Χρονολογείται στον 1ο αι. μ.Χ. στην εποχή του Κλαυδίου και το πιθανότερο εικονίζει τη Μεσσαλίνα, τρίτη γυναίκα του Κλαυδίου.

Χρονολόγηση: Κλασική περίοδος, Από πρωτότυπο 5ου αιώνα π.Χ. έως αντίγραφο 1ο αιώνα μ.Χ.
Τόπος Εύρεσης: Επίδαυρος, Κοντά στην εξέδρα στα ΒΑ της Θόλου στο ιερό του Ασκληπιού.