Μόνιμη Έκθεση Μουσείου του Ασκληπιείου Επιδαύρου

Άγαλμα  Υγείας που  εικονίζεται κατ' ενώπιον με στάσιμο το δεξιό πόδι και άνετο το αριστερό, φοράει ψηλά ζωσμένο χιτώνα και ιμάτιο που κατεβαίνει από τον αριστερό ώμο προς τα κάτω. Από τη δεξιά πλευρά εικονίζεται φίδι που ελίσσεται προς τα πάνω, περνάει πίσω από τον ώμο και κατεβαίνει από τα αριστερά.
Άγαλμα Υγείας

Άγαλμα Υγείας ακέφαλο ύψους 1,59μ. πλάτους 63 εκ., εικονίζεται κατ'ενώπιον με στάσιμο το δεξιό πόδι και άνετο το αριστερό, φοράει ψηλά ζωσμένο χιτώνα και ιμάτιο που κατεβαίνει από τον αριστερό ώμο προς τα κάτω.

Από τη δεξιά πλευρά εικονίζεται φίδι που ελίσσεται προς τα πάνω, περνάει πίσω από τον ώμο και κατεβαίνει από τα αριστερά αλλά σώζεται αποσπασματικά. Τα άκρα των χεριών δεν σώζονται, το δεξιό κάμπτεται οριζόντια προς τα εμπρός και προφανώς κρατούσε το αγγείο με τροφή για το φίδι. Ο χιτώνας με λεπτές πτυχώσεις δίνει μια ελαφρότητα στο διαγραφόμενο σώμα, ενώ το ιμάτιο είναι βαρύ με καμπυλωτές πτυχώσεις.

Το άγαλμα χρονολογείται γύρω στο 160 μ.Χ.

Χρονολόγηση: Ρωμαϊκή περίοδος, 160 μ.Χ.