Μαντζανά Κρυστάλλω
Μαρινάτος, Σπυρίδων
  Μάρκου Γεώργιος (18ος αι.).
Αγιογράφος που καταγόταν από το Άργος. Μετά την κατάκτηση της Πελοποννήσου από τους Τούρκους, το 1715, εργάσθηκε στην Αθήνα και στην περιοχή της Αττικής. Τα σημαντικότερα έργα του είναι οι τοιχογραφίες της μονής Πετράκη (1719) και οι τοιχογραφίες του ναού της Φανερωμένης στη Σαλαμίνα (1735). Στο εργαστήριο του Γεωργίου Μάρκου και των μαθητών του αποδίδονται οι τοιχογραφίες στο ναό του Αγίου Γεωργίου ή Αγίου Νικολάου στο Χωστό (1727), στο Γαργηττό Αττικής, και στο διακονικό της μονής Δαφνίου. Οι τοιχογραφίες στο ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Κορωπί (1732) υπογράφονται από το μαθητή του, Δημήτριο. Στο έργο του, που δεν έχει ακόμη μελετηθεί σε βάθος, διακρίνεται η τάση επιστροφής σε πρότυπα της κρητικής ζωγραφικής του 16ου αιώνα, αν και δεν λείπουν τα δάνεια από την τεχνοτροπία της δύσης.
Μέδουσα
Μελνίτσκι, Φρ.