Μαντζανά Κρυστάλλω
Μαρινάτος, Σπυρίδων
Μίθρας
Μίνωας
Μιχαήλ του Μιχαήλ (1764-1805)
  Μιχαήλ Χωνιάτης (1138-1222)
Λόγιος ιεράρχης, μητροπολίτης των Αθηνών. Γεννήθηκε στις Χώνες της Φρυγίας και ήταν αδελφός του ιστορικού Νικήτα Χωνιάτη. Σπούδασε στην Κωνσταντινούπολη, την οποία εγκατέλειψε το 1182 για να καταλάβει το μητροπολιτικό θρόνο των Αθηνών. Ενδιαφέρθηκε ενεργά για το ποίμνιό του και προσπάθησε να το απαλλάξει από τα φορολογικά βάρη. Στις αρχές του 1204 οργάνωσε αποτελεσματικά την άμυνα της Αθήνας, κατά την επίθεση του Λέοντα Σγουρού, άρχοντα του Ναυπλίου, αλλά στα τέλη του ίδιου χρόνου αναγκάσθηκε να παραδώσει την πόλη στους Φράγκους. Από το 1205 έως το 1217 παρέμεινε στην Κέα. Το συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει κατηχήσεις, λόγους, προσφωνήσεις και 180 επιστολές. Σε αυτές, μεταξύ άλλων, εκφράζεται η πικρία του μητροπολίτη με τη μεγάλη κλασική παιδεία για την πνευματική ένδεια των σύγχρονών του Αθηναίων και την πλήρη παρακμή της άλλοτε λαμπρής πόλης. Πέρα από τις πιθανές υπερβολές, στο έργο του διασώζονται πολύτιμες πληροφορίες για τη ζωή στην επαρχία, την πολιτική και στρατιωτική διοίκηση και τον ηγετικό ρόλο της εκκλησίας. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του πέρασε στη μονή του Προδρόμου στη Μενδενίτσα, όπου πέθανε.
Μνησικλής (β΄ μισό 5ου αι. π.Χ.)
Μοδιάνο Γιακό