Μόνιμες εκθέσεις

''Μανιάτικοι Οικισμοί''
Το ΥΠ.ΠΟ. σε συνεργασία με την 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Σπάρτης πραγματοποιεί στην περιοχή της Μάνης το έργο «Δίκτυο Μουσείων Μάνης?, χρηματοδοτούμενο από το Γ΄ ΚΠΣ. Στο πλαίσιο αυτό οργανώνονται μικρά μουσεία - ενημερωτικοί σταθμοί για την εξοικείωση του επισκέπτη με το μανιάτικο τοπίο και το ιδιαίτερο κοινωνικό του σύνολο. Κάθε σταθμός στεγάζεται σε ιστορικό διατηρητέο μνημείο και παρέχει πληροφορίες σχετικές κάθε φορά με μία διαφορετική έκφανση της πολιτισμικής ενότητας του μανιάτικου ...

Περιοδικές εκθέσεις

ΑΘΕΑΤΗ ΜΝΗΜΗ
(ΑΠΟ 27/10/2019 ΕΩΣ 31/10/2019)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. A+A teleia KALAMATA συνδιοργανώνουν περιοδική φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Αθέατη Μνήμη» στον αρχαιολογικό χώρο του Οχυρού Συγκροτήματος των Τρουπάκηδων-Μούρτζινων στην παλιά Καρδαμύλη. Στην έκθεση, που η πρώτη της παρουσίαση έγινε τον χειμώνα του 2018-2019 στον χώρο τέχνης Α49 στην Καλαμάτα, περιλαμβάνονται εντυπωσιακές φωτογραφίες και κατατοπιστικά κείμενα ευρημάτων από τις αρχαιολογικές αποθήκες της Μεσσηνίας που για πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινό. ...