ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
 
 
 
  Διοικητικές Πληροφορίες
 
 

Υπηρεσιακή Μονάδα:
Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας

Καρδαμύλη (Νομός Μεσσηνίας)

Τηλέφωνο: 2721073638

 
Φυλάκιο / εκδοτήριο εισιτηρίων
 
Εισιτήρια
Ολόκληρο: €2, Μειωμένο: €1
Ισχύει για: Αρχαία Μεσσήνη - Αρχαιολογικός Χώρος, Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας, Κάστρο Καλαμάτας, Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης, Πύργος Μούρτζινων - Μουσείο/ σταθμός ενημέρωσης του Δικτύου Μουσείων Μάνης
Πρόσωπα που δικαιούνται μειωμένη είσοδο
Κάτοχοι Δελτίου ελευθέρας εισόδου
Οι συνοδοί γονείς στις εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων της Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης.
Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί στις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων της Α΄ βάθμιας Β΄ βάθμιας Γ΄ βάθμιας Εκπαίδευσης, των Στρατιωτικών Σχολών.
Πρόσωπα που δικαιούνται ελεύθερη είσοδο
Έλληνες πολίτες και οι πολίτες των λοιπών κρατών - μελών της Ευρωπαικής Ένωσης άνω των 65 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας και της χώρας προέλευσης.
Κάτοχοι ειδικής κάρτας μέλους του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) ή του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS) με την επίδειξη αυτής.
Οι επίσημοι φιλοξενούμενοι του Ελληνικού Δημοσίου, μετά από έγκριση του Γενικού Διευθυντή Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Οι νέοι ηλικίας έως 18 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας.
Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, με την επίδειξη της υπηρεσιακής τους ταυτότητας.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Στρατιωτικών Σχολών ή ισότιμων Σχολών των κρατών-μελών της Ευρωπαικής Ένωσης, καθώς και των Σχολών Ξεναγών με την επίδειξη της φοιτητικής - σπουδαστικής τους Ταυτότητας
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές των Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή ισότιμων Σχολών εκτός της Ευρωπαικής Ένωσης χωρών, με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας
Τα μέλη Εταιρειών και Συλλόγων Φίλων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων, με την επίδειξη της θεωρημένης κάρτας μέλους.
 
Ώρες λειτουργίας
  Ώρες Λειτουργίας

Από 01/11/2015 έως 15/11/2015 Τρίτη - Κυριακή 9:00 - 19:00 Από 16/11/2015 έως 31/03/2015 Τρίτη - Κυριακή 9:00 - 16:00

 
Πρόσβαση
  Πρόσβαση στο Μουσείο
Με Ι.Χ. από Καλαμάτα (38χλμ.) . Με ΚΤΕΛ από Καλαμάτα για Καρδαμύλη (καθημερινά 4.45π.μ., 7.30π.μ., 13.10μ.μ., 17.00μ.μ.)
 
Πωλητήριο
  Πωλητήριο
1. "Μανιάτικοι οικισμοί. Δίκτυο Μουσείων Μάνης", κατάλογος έκθεσης στο Οχυρό Συγκρότημα των Μούρτζινων στην Καρδαμύλη, επ.επιμ. Π. Καλαμαρά, Ν. Ρουμελιώτης (ΥΠ.ΠΟ.), Αθήνα 2004.
2. "Με Πίστη και Φαντασία. Εκκλησιαστικά ξυλόγλυπτα του Δυτικού Ταϋγέτου",΄κατάλογος έκθεσης Ιούλιος 2004, Καλαμάτα γεν. επιμ. Π. Καλαμαρά, Τζ. Αλμπάνη(ΥΠΠΟ), Αθήνα 2004.
 
Ενδεικτική βιβλιογραφία
  Ενδεικτική Βιβλιογραφία
Μ.Μιχαηλίδης - Α. Χριστοφορίδου, ''Το συγκρότημα των Τρουπάκηδων - Μούρτζινων'', Επώνυμα Αρχοντικά των Χρόνων της Τουρκοκρατίας, Ε.Μ.Π., Αθήνα 1986, 143-164
Μ. Μιχαηλίδης - Α. Χριστοφίδου, ''Άγιος Σπυρίδωνας Καρδαμύλης'', Εκκλησίες μετά την Άλωση τ. 2, Ε.Μ.Π., Αθήνα 1989, 299-310
επ.επιμ. Π. Καλαμαρά, Ν. Ρουμελιώτης (ΥΠ.ΠΟ.), ''Μανιάτικοι οικισμοί. Δίκτυο Μουσείων Μάνης'', Αθήνα 2004
 
  Εξυπηρέτηση Επισκεπτών
 
 
Δείτε επίσης
Άλλα μουσεία στον ίδιο νομό
Αντωνοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας
Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας
Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης
Μουσείο Πασά στο Φρούριο Πύλου
Μουσείο Σιδηροδρόμων Δήμου Καλαμάτας