Μόνιμες εκθέσεις

Προθήκες Ενότητας Νεολιθικής Κεραμικής
Μόνιμη έκθεση Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας

Περιοδικές εκθέσεις

Άποψη της έκθεσης
(4 Ιουλίου 2021 έως 30 Απριλίου 2022)

Η νέα περιοδική έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας με τίτλο «Η Επιστροφή των Μουσών. Λόγιοι, έμποροι και καλλιτέχνες στη Θεσσαλία τις παραμονές της Επανάστασης του 1821», που εγκαινιάστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη στις 4 Ιουλίου 2021, αποτελεί αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα και παρουσιάζει την τέχνη στη Θεσσαλία κατά τις τελευταίες δεκαετίες πριν από την Επανάσταση.
Την εποχή αυτή ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός κορυφώνεται. Μέσα από έργα ζωγραφικής, χρυσοκεντητικής ...

Αφίσα έκθεσης
Περιοδική έκθεση: «Ειδώλιο. Ένας κόσμος σε μικρογραφία. Θεσσαλία και Μακεδονία»
(23 Ιουλίου 2020 έως 30 Ιουνίου 2021)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας-Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν μεγάλη περιοδική έκθεση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με θέμα:
«Ειδώλιο. Ένας κόσμος σε μικρογραφία. Θεσσαλία και Μακεδονία».
Μέσα από τα 558 ειδώλια της έκθεσης, που προέρχονται από 92 οικισμούς της νεολιθικής εποχής καθώς και οικισμούς, πόλεις και νεκροταφεία των αρχαίων ιστορικών χρόνων της Θεσσαλίας και Μακεδονίας, αναδεικνύονται όψεις της πολιτισμικής ταυτότητας, της ζωής, ...

Άποψη της έκθεσης
Ορφικοί Διάλογοι
(14/01/2024)

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 στις 19:30 στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας εγκαινιάστηκε η περιοδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Ορφικοί Διάλογοι», αφού φιλοξενήθηκε με επιτυχία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Αποτελεί συνδιοργάνωση της Ελληνικής Κοινότητας Σικελίας «Τρινακρία» και του Υπουργείου Πολιτισμού-Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και περιλαμβάνει έργα των καλλιτεχνών Κωσταντίνου Ντάγκα (Hope) και Enzo Rovella, σε επιμέλεια του Francesco Piazza και συντονισμό του Βασίλη Καραμπάτσα.

Γενική άποψη της έκθεσης "Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο"
Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο
(2023-2024)

Για ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι στην ιστορία του αρχαίου θεάτρου στην Ελλάδα υποδέχεται το κοινό η έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο», που άνοιξε την αυλαία της στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου.
Το ταξίδι στο αρχαίο θέατρο ξεκινά από τα πρώτα αυτοσχέδια θεάματα, τη γέννηση του αρχαίου δράματος στην Αθήνα, και φθάνει μέχρι και την αναβίωσή του σήμερα διανύοντας μια διαδρομή που συνδυάζει πληροφόρηση και ψυχαγωγία ...

"Χωρο-γραφίες": Ο ζωγραφικός διάκοσμος του Αρχοντικού Φαβρ στο Μεταξοχώρι Αγιάς
(Από 26 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2019)

Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης
«ΧΩΡΟ-ΓΡΑΦΙΕΣ: ο ζωγραφικός διάκοσμος
του Αρχοντικού Φαβρ στο Μεταξοχώρι Αγιάς»

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 20:00, εγκαινιάζεται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας η περιοδική έκθεση με τίτλο «ΧΩΡΟ-ΓΡΑΦΙΕΣ: ο ζωγραφικός διάκοσμος του Αρχοντικού Φαβρ στο Μεταξοχώρι Αγιάς».
Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας του Υπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με την ...