Διοικητικές Πληροφορίες

Υπηρεσιακή Μονάδα:

Email: efahle@culture.gr

Φυλάκιο / εκδοτήριο εισιτηρίων

Εισιτήρια
Ολόκληρο: €12, Μειωμένο: €6
Από την 1η Απριλίου ως 31η Οκτωβρίου, το ενιαίο εισιτήριο, με ισχύ μιας ημέρας, ανέρχεται στο ποσό των 12 ευρώ (μειωμένο εισιτήριο 6 ευρώ) και περιλαμβάνει την είσοδο στους εξής χώρους: 1. Αρχαιολογικός Χώρος Ολυμπίας 2. Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, 3. Μουσείο της Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας και 4. Μουσείο της Ιστορίας των Ανασκαφών της Ολυμπίας. Πλέον δεν εκδίδονται μεμονωμένα (ανά χώρο ενδιαφέροντος) εισιτήρια.
Ενιαίο Εισιτήριο: Ολόκληρο: €12, Μειωμένο: €6
Για το διάστημα 1η Νοεμβρίου ως 31 Μαρτίου, το αντίτιμο του ενιαίου εισιτηρίου των ως άνω χώρων είναι μειωμένο κατά 50% για όλους τους επισκέπτες και κοστίζει 6 ευρώ.
Ημέρες Ελευθέρας Εισόδου
6 Μαρτίου - Μνήμη Μελίνας Μερκούρη
18 Απριλίου - Διεθνής Ημέρα Μνημείων
18 Μαΐου - Διεθνής Ημέρα Μουσείων
Tο τελευταίο Σαββατοκύριακο Σεπτεμβρίου κάθε έτους (Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς)
28 Οκτωβρίου
Κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1ης Νοεμβρίου έως 31ης Μαρτίου
Πρόσωπα που δικαιούνται μειωμένη είσοδο
Για πληροφορίες σχετικά με την ελεύθερη και μειωμένη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο παρακαλώ πατήστε εδώ

Ώρες λειτουργίας
  Ώρες Λειτουργίας

Θερινό:
Από 14.05.2021 - 31 Οκτωβρίου 2021

Καθημερινά (Δευτέρα - Κυριακή): 08:00-20:00

Τελευταία είσοδος (όλες τις ημέρες): 15' πριν τη λήξη του ωραρίου. Μέτρα υγειονομικής προστασίας Για την ασφάλεια όλων, το Μουσείο λειτουργεί με ελεγχόμενο αριθμό επισκεπτών τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 4206/Β/12-9-2021, για την είσοδό σας στο Μουσείο παρακαλείστε να επιδείξετε ένα από τα εξής έγγραφα, μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να διενεργείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας: • Πιστοποιητικό εμβολιασμού • Πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ έως 6 μήνες από τη διάγνωση • Βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού rapid test (48 ωρών μέγιστο) ή PCR test (72 ωρών μέγιστο) Η παραπάνω υποχρέωση περιλαμβάνει ανηλίκους από 12 ετών και άνω. Οι ανήλικοι από 5 έως 11 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) 24 ωρών. Κατά την επίσκεψή σας στο Μουσείο, παρακαλείστε να λάβετε υπόψη σας τα εξής: Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους επισκέπτες. Οι επισκέπτες πρέπει να τηρούν την επιβαλλόμενη απόσταση 2 μέτρων ο ένας από τον άλλον. Οι επισκέπτες πρέπει να φροντίζουν την υγιεινή των χεριών τους. Υγρό αντισηπτικό χεριών διατίθεται στους χώρους του Μουσείου. Συστήνεται στους επισκέπτες η χρήση πιστωτικής κάρτας κατά τις συναλλαγές τους Ιστοσελίδα Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας: http://ilia-olympia.org

Ημέρες Αργίας
1 Ιανουαρίου
25 Μαρτίου
Μ.Παρασκευή: 12.00 - 17.00
Μ. Σάββατο: 08.00-15.00
1 Μαΐου
Κυριακή του Πάσχα
Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου
26 Δεκεμβρίου

Υποδομές Α.Μ.Ε.Α.
  Α.Μ.Ε.Α.
Parking, τουαλέτες, ράμπες.

Πρόσβαση
  Πρόσβαση στο Μουσείο
Κατά την επίσκεψή σας παρακαλούμε για την τήρηση των παρακάτω οδηγιών:

-Σε όλους τους χώρους εντός του Μουσείου τηρείτε την απόσταση των 2 μέτρων κατ’ ελάχιστον

-Λαμβάνετε υπόψη την ειδική σήμανση για την αναμονή σας, όπου χρειάζεται

-Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψής σας είναι υποχρεωτική η χρήση της μη ιατρικής μάσκας, που θα καλύπτει τη μύτη και το στόμα

-Χρησιμοποιείστε το αλκοολούχο διάλυμα πριν την είσοδο, και κατά την έξοδό σας από αυτόν

-Υποχρεωτική τήρηση των ενδεδειγμένων ασφαλών διαδρομών με την ειδική σήμανση

Για τις οργανωμένες επισκέψεις με ξεναγό παρακαλούμε για την αυστηρή τήρηση των παρακάτω οδηγιών:

-Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, που θα καλύπτει τη μύτη και το στόμα

-Αυστηρή τήρηση των αποστάσεων

-Χρήση ασύρματης ξενάγησης για εξασφάλιση τήρησης των αποστάσεων, όπου αυτή διατίθεται

Η είσοδος κατοικίδιων ζώων στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου δεν επιτρέπεται. Επιτρέπεται η πρόσβαση σε σκύλους οδηγούς που συνοδεύουν άτομα με αναπηρίες.

Πωλητήριο
  Πωλητήριο
Στο πωλητήριο του ΤΑΠΑ υπάρχουν βιβλία-οδηγοί, δελτάρια, έγχρωμες διαφάνειες, χάρτες και αναπαραστάσεις του Ιερού, αφίσες του Ιερού και των εκθεμάτων, εκμαγεία, είδη δώρων κ.ά.

Ενδεικτική βιβλιογραφία
  Ενδεικτική Βιβλιογραφία